Get new freaking update to your email fast

11/08/11

Leonel Angel Coira : Bayang Messi


Masa depan yang cerah rupanya adalah hak milik budak yang berusia 7 tahun ini, Dan dia teringin sekali untuk bermain di dalam pasukan Real Madrid kerana team itulah yang membuatkan dia bersemangat untuk bermain bola.

Budak yang bernama Leonel Angel Coira ini ialah yang mengambil kontrak dengan Real Madrid. Sekilas pandang apabila korang tengok fisikal dia ialah sepertpermain i idola dia,Lionel Messi.


Leo, apabila ditanya sudah membuat kontrak bersama dengan kelab raksasa Sepanyol, Demikian seperti yang dikatakan oleh jurucakap real Juan Tapiador yang di laporkan oleh akhbar Guardian.

Dia juga menyebut bahawa , Leo akan mula berlatih dengan El Real pada 6 September hadapan , dia memerlukan beberapa tahun lagi untuk dia siap sedia beraksi dalam kumpulan tersebut.


Minggu lalu, Surat Khabar Argentina Ole, Leo mengakui bahawa dirinya menjadikan Lionel Messi sebagai pemain idolanya, kebetulan namanya mirip sekali dengan nama Lionel Messi.


Mengenai gaya permainan dia, Leo sekarang ini memberitau bahawa dia sukakan dirinya menjadi penyerang untuk membolosi gawang pihak lawan. Leo juga sudah ada fanpage yang disertakan gambar2nya ketika mengunjungi Real Madrid.Madrid juga dilaporkan sangat mengimpikan untuk mengrekrut kelab saingan mereka Atletico Madrid yang juga gilakan Leo. Tapi si Leo yang berjaya ini mahu sertai real Juga.
"Saya sangat sukakan cara dia bermain bola" kata ayannya, seperti yang dilaporkan oleh ESPN Soccernet.
{cotatua.blogspot.com}
sumber: klipping,warunggae.com