Get new freaking update to your email fast

16/07/11

Kanak-kanak Menemui Belang Berwarna Pink[OMG]

Genetic abnormality: The very rare pink grasshopper found on Dersingham Fen by Noah Batteley and Meg Willis

dua budak kecil berusia tujuh tahun beruntung kerana boleh mencari belalang berwarna jarang ditemui. Kanak-kanak ini mencari belalang ini semasa sedang berjalan-jalan. ?

Noah Batteley dan Meg Willis menemui belalang satu inci berwarna pink ini di Dersingham Fen, berhampiran rumah kanak-kanak ini di barat Norfolk. Ketika itu, baru tiga bulan selepas kebakaran merosakkan daerah kampung di sana.

"Ketika itu kami sedang mencari belalang di hutan berhampiran tempat kebakaran. Di sana kami menemui sepasang haiwan ini," ujar Noah.


Naturalists in training: Noah Batteley (7) and Meg Willis (7) were out hunting for normal grasshoppers when they made ​​the startling discovery

"Kami mengambil belalang ini kerana Noah akan menginap di rumah saya," lanjut Meg.


"Saya mempunyai kelengkapan memburu serangga dan haiwan. Kemudian ketika ibu Noah menjemput, mereka mengambil satu belalang, "lanjut Meg.

Ibu Noah, Helen Batteley, mengaku knak-kanak ini merupakan pemburu serangga handal.

Pakar dari kumpulan pemuliharaan Buglife Matt Shardlow mengatakan, belalang pink merupakan 'abnormalitas genetik'. "Kadang-kadang belalang boleh berwarna pink. Warna normal belalang sendiri seharusnya hijau atau coklat, "ujarnya.

Shardlow mengakui, perkadaran jumlah belalang berwarna pink kurang dari 1%. "Warna pink ini merupakan sebahagian genetik semulajadi daripada penduduk ini yang tidak diketahui penyebabnya. Kami tak mengetahui apa kelebihan menjadi pink pada belalang ini, "penutupnya seperti ditulis dailymail. [mor]And here 's how one should look normally ... A Meadow Grasshopper, Chorthippus parallelus