Iklan
Banner 468X60,Hanya RM40/30Hari,Jom Beriklan Di Blog cotatua.blogspot.com, Pasti menguntungkan... (1/4 Slot)


Ingin mendapatkan hidung yang mancung tanpa pembedahan?Kami ada caranya!

OMG:Lelaki Korea Pakai Make-Up Sebelum Pergi Kerja (2 Gambar)

Jika dahulu, pemakaian mekap sinonim dengan kaum wanita namun kini semakin ramai lelaki di Korea Selatan gemar bersolek bagi membantu mereka berjaya dalam kerjaya yang diceburi.

Seorang pelajar sebuah pusat pengajian tinggi di Seoul, Cho Won-hyuk berkata, dia akan menggunakan bedak dan celak pada setiap pagi sebelum keluar rumah.

"Memiliki wajah bersih dan licin membuatkan anda kelihatan memiliki penjagaan diri yang baik," kata pelajar kolej berusia 24 tahun tersebut.

Seorang lelaki lain, Cho Gil-nam memberitahu, dia akan bersolek pada setiap pagi selepas mencuci dan memakai krim pelembap pada wajahnya.


Bekerja sebagai seorang penyiasat insurans di sini, lelaki berusia 27 tahun itu berkata, dia turut membawa kotak mekap untuk digunakan di dalam tandas awam bagi memastikan wajahnya kekal bersih dan licin sepanjang hari.

Mengulas fenomena yang kini melanda lelaki Korea Selatan, pakar kajian Korea di Universiti Nasional Australia, Roald Maliangkay berkata, kecantikan diri penting di negara berkenaan kerana ia menjadi penanda aras kejayaan seseorang lelaki.

"Bagi masyarakat Korea Selatan, gambaran pertama amat penting. Kulit seseorang lelaki memainkan peranan utama tentang gambaran itu," kata seorang pelajar berusia 20 tahun, Kim Deuk-ryong yang sependapat dengan Maliangkay.

OPPA GANGNAM STYLE
 
Read More.. "OMG:Lelaki Korea Pakai Make-Up Sebelum Pergi Kerja (2 Gambar)"

Gambar Lady Gaga ketika Dia Masih Berumur 9 Tahun (2 Gambar) 
Baru2 ni, lady gaga dah upload gambar di ketika berusia 9 tahun di Twitter miliknya.   Kelihatan wajahnya sangat berbeza ketika dia dewasa.

Read More.. "Gambar Lady Gaga ketika Dia Masih Berumur 9 Tahun (2 Gambar)"

Info:10 Lelaki Paling Seksi Di Dunia (10 Gambar)Gambar di bawah ialah 10 lelaki paling seksi di dunia mengikut majalah Glamour United Kingdom.Senari baru dikeluar minggu lalau, lepas undian pada 100 lelaki seksi dari Hollywood serta di seluruh dunia.
 10. Louis Tomlinson (One Direction)


9. James McAvoy (filem X-Men: First Clas)


 8. Paul Wesley ( The Vampire Diaries )


 7. Taylor Lautner (filem Twilight)


 6. Robert Downey Jr. (Iron Man)


 5. Benedict Cumberbatch


 4. Michael Fassbender ( filem Inglourious Basterds)


 3. Johnny Depp (Pirate of the Caribbean )


 2. Tom Hiddleston ( filem  The Avengers )

 
1. Robert Pattinson (filem Twilight)
Read More.. "Info:10 Lelaki Paling Seksi Di Dunia (10 Gambar)"