Iklan
Banner 468X60,Hanya RM40/30Hari,Jom Beriklan Di Blog cotatua.blogspot.com, Pasti menguntungkan... (1/4 Slot)


Ingin mendapatkan hidung yang mancung tanpa pembedahan?Kami ada caranya!
Malaysian Prime Minister. BRICK FAIL~


p/s: *tengah berguling atas lantai...

source:9gag.com

Read More.. "Fail:Cara Perletakan Bata Perdana Menteri Malaysia Yang Paling Cerdik Dan Kreatif (Gambar)"

Gila:Pelbagai Gaya Pelik Orang China Meminta Sedekah (11 Gambar)


hilarious chinese beggars 05

Untuk menjadi seorang peminta sedekah yang berjaya, mereka perlukan yang lebih dari itu, mereka memerlukan sesuatu untuk  menarik perhatian orang ramai. mari kita lihat lagi..

hilarious chinese beggars 014

hilarious chinese beggars 09


hilarious chinese beggars 06

hilarious chinese beggars 04


hilarious chinese beggars 03

hilarious chinese beggars 02


hilarious chinese beggars 013

hilarious chinese beggars 012


hilarious chinese beggars 010

hilarious chinese beggars 01

source:at
Read More.. "Gila:Pelbagai Gaya Pelik Orang China Meminta Sedekah (11 Gambar)"

Kasihan:Sekitar Pelacuran Di Bangladesh (15 Gambar)


Ratusan remaja pekerja S3KS di Bangladesh menjalani hidup yang penuh eksploitasi di kawasan pembentungan Kandapara. Mereka pun minum Oradexon, steroid yang digunakan oleh para penternak untuk menggemukkan haiwan ternakan mereka. Steroid ini boleh menaikkan berat sehingga kelihatan lebih sihat dan menarik buat para pelanggan.Hashi, pekerja S3KS berusia 17 tahun, mengenakan solekan pada  wajah sambil menunggu pelanggan di penempatan Kandapara, di Tangail, timur laut Bangladesh, 5 Mac 2012.

 
Bilik pekerja S3KS di Faridpur, 23 Februari 2012. Dengan tinggal di penempatan kotor seperti ini, mereka mendapat pendapatan sehingga 300 taka (Rm 30 ringgit) sampai 1000 taka (Rm 70) satu hari dengan menerima 10 hingga 20 pelanggan. Banyak dari pekerja seks ini yang hidup kerana ditipu. Mereka minum steroid Oradexon yang digunakan penternak untuk menggemukkan haiwan agar kelihatan sihat pada mata pelanggan.Hashi, pekerja S3KS berusia 17 tahun, menarik pelanggan masuk ke biliknya sementara Maya (kiri) menunggu kedatangan pelanggan lain di kawasan pelacuran Kandapara, di Tangail, timur laut Bangladesh. Gambar diambil pada 5 Mac 2012.
Hashi, pekerja seks berusia 17 tahun, berbicara dengan seorang pelanggan sementara Maya (kiri) menunggu kedatangan pelanggan lain di kawasan pelacuran Kandapara, di Tangail, timur laut Bangladesh. Gambar diambil pada  5 Mac 2012.

 
Seorang pelanggan bergurau dengan Hashi, pekerja seks berusia 17 tahun, di kawasan pelacuran Kandapara, di Tangail, timur laut Bangladesh. Gambar diambil 5 Mac 2012.

 
Seorang pelanggan berbicara dengan Hashi, pekerja seks berusia 17 tahun, di kawasan pelacuran Kandapara, di Tangail, timur laut Bangladesh. Gambar diambil pada 5 Mac 2012.

Para pekerja seks yang sedang mengenakan solekan pada  wajah untuk menarik pelanggan-pelanggan di sebuah tempat pelacuran di Faridpur, Bangladesh, 22 Februari 2012.

 
Maya, pekerja seks usia 16 tahun, mengenakan lipstik di depan seorang pelanggan di biliknya yang kecil di Kandapara, Tangail, timur laut Bangladesh, 5 Mac 2012.

 
Hashi, gadis 17 tahun ini berbicara dengan seorang pelanggan di Kandapara, Tangail, timur laut Bangladesh. 5 Mac 2012.


 
Maya yang masih berusia 16 tahun berdiri di depan pintu biliknya yang kecil di Kandapara, Tangail, timur laut Bangladesh, 5 Mac 2012. Ia mendapat wang 300-500 taka sehari (Rm30 ringgit  - RM 55 ringgit) dengan menerima 15-20 tetamu sehari. Anak laki-laki Maya, Halim, yang berusia 4 tahun hidup dengan orang tuanya. Maya tidak boleh menabung untuk anak laki-lakinya kerana perlu membayar banyak bil dan hutang. Kisah Maya hanyalah satu daripada beratus-ratus remaja pekerja seks yang tinggal di Kandapara. Mereka bahkan mengambil steroid ternakan agar boleh kelihatan sihat bagi pelanggan-pelanggan. Gambar ini diambil 5 Mac 2012.

 
Hashi yang berusia 17 tahun berdiri di Kandapara menunggu pelanggan. Hashi boleh mendapat 800-1000 taka per hari (Rm 30 - RM 100 ringgit) dengan melayani 15-20 orang tetamu.

 
Hashi yang berusia 17 tahun menunjukkan Oradexon, steroid ternakan yang dia makan agar kelihatan sihat dan menarik di hadapan pelanggan.

 
Maya, 16, minum selepas makan tengahari di biliknya yang kecil di Kandapara, Tangail, timur laut Bangladesh, 5 Mac 2012.

 
Seorang pekerja seks berdiri di depan bilik-bilik kecil di pinggir sungai Padma di Faridpur, Bangladesh, 23 Februari 2012.

 

Mukti, pekerja seks yang baru berusia 12 tahun, mengenakan solekan pada wajah sebelum menerima tetamu di kamarnya di Faridpur, Bangladesh, 22 Februari 2012. Mukti adalah satu daripada beratus-ratus remaja pekerja seks di Bangladesh.Mudanya, kalau orang Melayu kitalah, usia macam ni, patung mainan masih di tangan.

 
Maya, 16, menunggu pelanggan di kamarnya yang kecil di Tangail, timur laut Bangladesh, 5 Mac 2012.

p/s:kita ingat kita dah susah, padahal ada orang lagi susah.


sumber:exl
Read More.. "Kasihan:Sekitar Pelacuran Di Bangladesh (15 Gambar)"

OMG:Untuk Elakkan Orang Bertemu,Traffik Light Di Tengah Lorong Sempit (2 Gambar)
Tempat yang bernama Vinarna Certovka ini ialah satu lorong sempit yang berada di bandar tua, Prague berdekatan jambatan Charles. Untuk mengelakkan orang berada di tengah lorong itu, seseorang meletakkan traffik light di kedua-dua belah jalan.

Vinarna Certovka in Prague (2 pics)

Vinarna Certovka in Prague (2 pics)source:ac
Read More.. "OMG:Untuk Elakkan Orang Bertemu,Traffik Light Di Tengah Lorong Sempit (2 Gambar)"

Glamour:Aksi Kumpulan SNSD Berkonsert Di KLCC Pada 23 Mac 2012 (15 Gambar)Photobucket


 
 
SNSD iaitu Girl Generation telah memeriahkan negara kita dengan konsert mereka di KL. Sememangnya bersepah peminatnya ingin melihat konsert "Live" diorang. Berlangsung di Twin Tower Alive 2012 , kumpulan Korea terkenal itu beraksi dengan lagu Hot2 mereka pada 23 Mac lepas.
 
Photobucket
 
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
source
Read More.. "Glamour:Aksi Kumpulan SNSD Berkonsert Di KLCC Pada 23 Mac 2012 (15 Gambar)"

Cool:Terpengaruh Dengan Filem Narnia,Jadikan Almari Untuk Ke Alam Itu (3 Gambar)


Siapa yang pernah menonton filem epik ini mesti tahu pasal almari yang boleh membuatkan adik beradik Narnia tembus ke alam Narnia. Inilah rekaan oleh seorang budak untuk merealisasikan impian dia. Secret Passage behind Wardrobe 03
 Secret Passage behind Wardrobe 02

Secret Passage behind Wardrobe 01

source:at
Read More.. "Cool:Terpengaruh Dengan Filem Narnia,Jadikan Almari Untuk Ke Alam Itu (3 Gambar)"

Cool:Buah Yang Pelik Bagi Mat Saleh Di Asia (11 Gambar)


Kebanyakan buah yang pelik dan menarik datangnya dari sebelah Asia, lihatlah betapa bertuahnya kita tinggal disini, pelbagai buah yang mat Saleh terkejut melihatnya...


Read More.. "Cool:Buah Yang Pelik Bagi Mat Saleh Di Asia (11 Gambar)"