Iklan
Banner 468X60,Hanya RM40/30Hari,Jom Beriklan Di Blog cotatua.blogspot.com, Pasti menguntungkan... (1/4 Slot)


Ingin mendapatkan hidung yang mancung tanpa pembedahan?Kami ada caranya!

Kreatif:Gunakan Tulang Manusia Untuk Hasilkan Seni (9 Gambar)Secara ringkasnya- rumah ini adalah hasil karya Francois Robert yang menghabiskan masanya selama ratusan jam untuk menghasilkan karya-karya seni ini.

Dia menamakan karya-karya ini dengan tema "Hentikan keganasan". Dia membeli tulang-tulang manusia itu di pertengahan tahun 90-an dari sebuah lelongan di sebuah sekolah tua.

Bahagian yang mengerikan adalah karya-karya seni ini di buat dari tulang-tulang manusia, sekali lagi tulang-tulang betul, bukan tulang palsu.

Read More.. "Kreatif:Gunakan Tulang Manusia Untuk Hasilkan Seni (9 Gambar)"

Cute:Gambar Baby Beyonce Dan Jay Z (2 Pics)


 

Gambar Pertama Anak Perempuan Beyonce, Blue Ivy Carter. Dalam salah satu gambar dilihat Beyonce tersenyum sambil menggendong Blue Ivy. Juga ada gambar Jay-Z mendakap anaknya sambil duduk.

Jay-Z juga berkongsi Gambar-Gambar anak perempuannya melalui laman miliknya iaitu Life and Times sambil mengatakan, "Kami ingin berkongsi kebahagiaan kami dengan anda. Terima kasih sudah menghormati privasi kami ketika saat yang membahagiakan ini. (Ditandatangani) Keluarga Carter. "

Tak berapa lama dahulu , sebulan selepas melahirkan Blue Ivy, Beyonce muncul untuk pertama kalinya menemani Jay-Z menyanyi di sebuah konsert amal di New York. Blue Ivy sendiri sebelumnya kita dengar tangisannya dalam lagu baru Jay-Z, "Glory".sumber
Read More.. "Cute:Gambar Baby Beyonce Dan Jay Z (2 Pics)"

OMG:Perut Jadi Punggung Kerana Terlebih Suntikan Insulin (2 Gambar) 

Pengidap diabetes melitus jenis 1 harus berhati-hati apabila menyuntik insulin. Gara-gara menyuntik hormon ini di tempat yang sama setiap hari selama 30 tahun, perut seorang pesakit bengkak di 2 tempat hingga bentuknya serupa punggung.

Pesakit laki-laki berusia 55 tahun yang tidak disebutkan namanya ini berasal dari Johannesburg, Afrika Selatan. Dia berjupa doktor selama beberapa waktu lalu dengan keadaan perut membengkak di 2 tempat hingga membentuk belahan besar seperti punggung.


Belahan yang tergantung betul-betul di bawah pusat itu merupakan jaringan lemak yang membengkak dan sering dialami oleh para penghidap diabetes melitus jenis 1 yang harus menyuntik insulin setiap hari. Kebanyakan, hormon ini memang disuntik di bahagian perut.

Pembengkakan lemak atau lipohypertrophy merupakan reaksi yang wajar pada penyuntikaninsulin, sehingga disyorkan untuk selalu berpindah tempat penyuntikan. Namun yang terjadi pada pesakit ini, selama 30 tahun ia menyuntik insulin di tempat yang sama setiap hari.

"Pasukan kami terdiri dari 5 doktor senior dan semuanya belum pernah melihat kes separah ini. Kami melaporkannya di jurnal sains kerana ini kes ekstrem," kata Dr Stan Landau dariCentre for Diabetes and Endocrinology di Joannesburg, seperti dipetik dari Dailymail, Jumat (10/2 / 2012).

Menurut Dr Landau, pembengkakan lemak pada pesakit ini boleh menyusut dengan sendirinya setelah pesakit tidak lagi menyuntik di tempat yang sama setiap hari. Namun kerana keadaannya sudah terlanjur parah, lemak ini tidak akan pernah hilang kecuali melalui pembedahan plastik.Menurut Dr landau dan pasukannya, kes tersebut sudah dilaporkan dalam jurnal sains New England Journal of Medicine. Malangnya setelah beberapa kali mendapat rawatan, pesakit itu tidak lagi menghubungi para doktor sehingga tidak dapat dipantau lagi perkembangannya.

Bagi penghidap diabetes melitus jenis 1 , Dr Landau sangat menyarankan agar suntikan insulin dilakukan di tempat yang berbeza setiap hari. Bagi yang terlanjur mengalami pembengkakan lemak di suatu tempat, biasanya akan diberi jarum yang lebih kecil dan jenis insulin yang berbeza.


 
Read More.. "OMG:Perut Jadi Punggung Kerana Terlebih Suntikan Insulin (2 Gambar)"

Seksi:Cosplay Gabungan Asia Dan Barat Untuk Game Online (14 Gambar)
Ini untuk segarkan otak korang, cosplay ini diambil dari game online .source:hereSe
Read More.. "Seksi:Cosplay Gabungan Asia Dan Barat Untuk Game Online (14 Gambar)"

Lucu:Kucing Hentikan Perlawanan Tottenham VS Liverpool(4 Gambar)


Pertandingan Liverpool melawan Tottenham Hotspur di Stadium Anfield, Selasa (7/2) perlawanan sempat dihentikan sementara gara-gara ada seekor kucing Comel masuk ke padang. Kucing berwarna kelabu dan putih serta berpunggung panjang itu sempat lari-lari di Padang. Namun pegawai stadium dengan cekap menangkap kucing tersebut dan menggendongnya dengan lembut.Read More.. "Lucu:Kucing Hentikan Perlawanan Tottenham VS Liverpool(4 Gambar)"

WTF:Lagi Gambar Budak Kecil Hisap Rokok (4 Gambar)


Tak tahulah, anak sapalah ni , dibiarkan merokok berseorangan disitu , adakah anak buangan, kesian dia.sumber
Read More.. "WTF:Lagi Gambar Budak Kecil Hisap Rokok (4 Gambar)"

Cool:Beberapa Model Wanita Di Seoul Motor Show 2012 (20 Gambar)


Adakah mereka akan kelihatan cantik jika tidak memakai make-up?

korea autoshow 2012 models 01


# 2korea autoshow 2012 models 04# 3korea autoshow 2012 models 05# 4korea autoshow 2012 models 06# 5korea autoshow 2012 models 07# 6korea autoshow 2012 models 08


# 7korea autoshow 2012 models 10# 8korea autoshow 2012 models 11


# 9korea autoshow 2012 models 15# 10korea autoshow 2012 models 16# 11korea autoshow 2012 models 17# 12korea autoshow 2012 models 18# 13korea autoshow 2012 models 19# 14korea autoshow 2012 models 20
# 15korea autoshow 2012 models 09


# 16korea autoshow 2012 models 02


# 17korea autoshow 2012 models 14
# 18korea autoshow 2012 models 03

# 19korea autoshow 2012 models 12# 20korea autoshow 2012 models 13
Read More.. "Cool:Beberapa Model Wanita Di Seoul Motor Show 2012 (20 Gambar)"