Sebelum ini dah ada post pasal ni, yang ni part II ada video dan lebih gambar. Kalau nak tengok part 1 kat sini.


http://3.bp.blogspot.com/-U2YpH81QmPQ/TofQxYADuMI/AAAAAAAABoI/l4WZqqoJrrE/s1600/poy


Namun, kecantikan (wajah) ia peroleh terjadi secara semulajadi selepas pembedahan dan terapi hormon. Tidak seperti wanita trasgender lain, Nong Poy tidak melakukan pembedahan plastik pada wajahnya. Ia hanya melakukan pembedahan pada tubuhnya dan menggantikan zakarnya menjadi faraj. "Wanita" transgender kelahiran 1984 ini memiliki tinggi 171 cm, saiz badan: 33-24-36 dan berat: 48 kg. Jiwa kewanitaannya sudah mulai ia rasakan sejak dia duduk di bangku sekolah menengah.


http://2.bp.blogspot.com/-FhlO4MCOH2c/TokLD4lZN6I/AAAAAAAABpA/R6-Eqf0OZw4/s1600/poy12


Dia merasa dirinya lebih sesuai memiliki tubuh wanita dan dia sudah bermimpi untuk menjadi seorang perempuan tetapi dihadapan orang tuanya dia bersikap seperti kanak laki-laki. Kerana dia merasa tidak selesa 'organ' lelakinya dia melakukan pembedahan pada saat berumur 17 tahun. Pada awalnya dia sangat takut akan pembedahan, tetapi setelah berunding dengan ramai doktor akhirnya dia memutuskan untuk melakukan pembedahan.


http://2.bp.blogspot.com/-jqvySp7GH1k/TofQzNo5ttI/AAAAAAAABoY/sPM1XMOB17k/s1600/poy2

Proses pembedahannya sangat menyakitkan bagi Poy. Dia mengalami sakit yang luar biasa tapi demi cita-citanya menjadi seorang perempuan, dia seakan tidak peduli dengan rasa sakitnya pada ketika itu. Setelah dia berubah menjadi 'wanita' rasa sakit itu dianggapnya sebagai bayaran yang setimpal. Dua tahun selepas pembedahan, Nong Poy berjaya memenangi pertandingan kecantikan 'Miss Tiffany' apabila dia berumur 19 tahun. Pada tahun yang sama, Nong Poy menjadi Miss International Queen (lady-boy) 2004.

Oleh kerana itu, ia pun dibanjiri permintaan sebagai model, bintang iklan, pengendali acara di Thailand. Selain cantik, Nong Poy juga bijak dan berbakat. Kepintaran dan kecantikannya pada akhirnya dapat diterima dengan baik oleh masyarakat Thiland. Sekurang-kurangnya kerana ia telah membawa nama Thailand dalam acara antarabangsa.






http://4.bp.blogspot.com/-3zuF8feVQKo/TokLF0IwNNI/AAAAAAAABpQ/gveM1f38iqw/s1600/poy17

http://4.bp.blogspot.com/-Zi3T1SHbGjM/TokLFb6RGvI/AAAAAAAABpM/5WSKdW3jny8/s1600/poy16

http://1.bp.blogspot.com/-RrGtiyuZrwY/TofQyVVOmMI/AAAAAAAABoQ/CMj7cyrP89M/s1600/Poy+Film

http://1.bp.blogspot.com/-QJZf7sjNo3M/TofQ0NQI8BI/AAAAAAAABog/mULLF7N3ZFg/s1600/poy4

http://1.bp.blogspot.com/-YiCtQ8NGh6U/TofRDxc4GyI/AAAAAAAABo0/E8wvPwYtknY/s1600/poy10






 Video:







p.s :  Adoi, golongan maknyah ni makin bersepah, dah nak kiamat ni..
sumber : http://www.klikunic.com