Ketika sedang OnAir membaca berita dan ditonton ribuan penonton di rumah seorang penyampai sebuah stesen TV terkenal Taiwan bernama Huang Ching tiba-tiba ada seekor nyamuk terus masuk ke mulut dan tekaknya dan yang teruknya kerana nyamuk tadi Nona Huang yang mempunyai sakit asthma tersebut terus blur dan jatuh masa itu juga.


 
Ketika nyamuk mula terus masuk tekak melalui mulut si penyampai. Nasib baik para crew Televisyen lain terus respons dan mengisi berita yang ketika itu mengalami gangguan dengan iklan selama beberapa minit sambil mempersiapkan penyampai pengganti. Terus Cik Huang langsung dilarikan ke hospital kerana serangan asthma berat tersebut. Nafasnyapun ketika itu tersendat sendat kritikal hanya kerana seekor nyamuk yang masuk tekaknya.

Detik detik ketika si nyamuk masuk tekak Nona Huang
Ternyata seekor nyamuk bukan hanya berbahaya kerana boleh menularkan penyakit malaria dan demam berdarah tapi kalau masuk tekak boleh membuat kecemasan juga. Apalagi bila mangsa mempunyai penyakit asthma seperti kejadian yang menimpa Nona Huang ini.

Nona huang seorang penyampai berita akhirnya harus menjalani rawatan di hospital kerana serangan nyamuk tersebut
 
 http://2.bp.blogspot.com/_lIkz8yFUlwI/TJLRXD61_eI/AAAAAAAAAEE/4Xm9QTDBq2E/s1600/etiwvuxt.jpghttp://4.bp.blogspot.com/_lIkz8yFUlwI/TJLRq99kHEI/AAAAAAAAAEM/uwqYJbEm4qw/s1600/dywdpw79.jpg 
 
sumber rh