Kepada yang suka chat tu tapi tak tahu apa yang diorang tulis singkat2 ni, nak tanya nanti sega. Jadi kebetulan ada yang tanya admin apa maksud singkatan CMIIW di komen blog. (maklumlah orang  Nogori lah katakan.. jadi baru tahu. hohoho)..
Kalau korang rasa ada yang kurang, tambah sendiri la yep..
  • CMIIW = Correct Me If I’m Wrong = betulkan jika aku salah
  • IMHO = In My Humble Opinion = Menurut Pendapat (sederhanaku)
  • ASAP : As Soon As Possible = secepat yang saya boloh
  • BTW : By The Way = Jadi
  • FWIW : For What It’s Worth =Berbaloi ke?
  • FYI : For Your Information, or For Your Interest =untuk makluman anda
  • OTF : On The Floor (laughing); writing is funny = ketawa mengekek
  • ROTFL : Rolling On the Floor Laughing; writing is very funny = ketawa mengekek sambil guling guling dilantai
  • OIC : Oh, I see… = oh saya tahu
  • RSN : Real Soon Now = secepat yang boleh
  • TIA : Thanks In Advance = terimakasih sekali lagi
  • OOT = Out Of Topic = keluar dari topik yg dibincangkan
  • kebalikan dari
  • ITT = In The Topic = di dalam topik perbahasan
  • BRB = be right back = akan segera kembali lagi
  • BBL = be back later = nanti akan kembali
  • NP = no problem = tidak apa-apa
  • BBIAF = be back in a flash = kembali sebentar lagi
  • TTFN = ta ta for now = bye, tata
  • J/K = just kidding = hanya bergurau
  • WB = welcome back = selamat datang
  • AKA = Also Known As = dikenali juga …. = yg dikenal dgn nama = alias.
  • LOL = Laughing Out Loud (ketawa ngekek)
  • GG:Good Game (bagus )