Ganti baju di depan orang ramai seperti sudah bukan perkara yang pelik China. Seperti dilaporkan media online Ifeng, seorang perempuan menukar pakaian di dalam kereta subway, Shanghai, China. Si cantik dan seksi itu dengan selambernye ganti baju di depan penumpang kereta lain.

"Seorang gadis cantik membuka baju dan menggantikannya di Line 2 Metro Shanghai," demikian kata seorang saksi yang melihat perbuatan gadis terbabit. Dia hairan melihat gadis-gadis di Shanghai melakukan tindakan tersebut. Gambar itu kemudian dimuat turun masuk ke internet dan menjadi topik perbiacaraan oleh kalangan netizer dunia maya.

Sejumlah pengguna internet menyatakan kemungkinan perempuan itu lewat ke pejabat sementara yang lain menganggap itu hanya sekadar mencari publisiti belaka.

"Dia hanya ingin terkenal," demikian kata seorang pengulas dalam sebuah forum. Seorang pembaca berpendapat jika si perempuan seksi itu menukar kostum ke cosplay (costume player), seperti berpakaian ala komik asal Jepun mungkin lebih menarik. (geo)


 

sumber