Kuala Lumpur - Ingin merasakan sensasi memandu kereta Ferrari ketika ada di pejabat? Kalau ya, kerusi seperti ini boleh dipertimbangkan. Tapi jangan terkejut dengan harganya yang mencapai angka RM 72 ribu.

Kerusi pejabat bernama Ferrari Scuderia 16M ini merupakan kerusi pejabat sporty yang terinspirasi dari reka bentuk tempat duduk yang ada di Ferrari F430 Scuderia 16M.

Paparan kerusi ini didominasi oleh warna hitam yang kemudian diberi kesan khas Ferrari iaitu kuda berwarna merah.

Dan kerana kerusi ini dibuat terhad sebanyak 499 buah, tentu peringkat keesklusifan kerusi ini pun jadi semakin tinggi.

Apalagi para pembelinya juga diperkenalkan untuk mengubah kerusi pejabat tersebut sesuai dengan keinginannya. Warna kerusi pejabat yang rangkanya diperbuat dari bahan metal ini juga boleh dipilih.

"Kursi ini kami buat unik dengan pangkalan metal dan frame yang dicat sesuai dengan permintaan dan dilaksanakan oleh tukang cat professional di dunia otomotif dengan cat high gloss metallic paint," tulis Ferrari seperti detikOto dikutip dari racechairs, Selasa (28/6/2011).

Kerana itulah tidak hairan bila untuk mengecat kerusi ini sesuai dengan warna keinginan pembelinya, Ferrari memerlukan masa hingga 3 minggu untuk menyelesaikannya.SUMBER