Iklan
Banner 468X60,Hanya RM40/30Hari,Jom Beriklan Di Blog cotatua.blogspot.com, Pasti menguntungkan... (1/4 Slot)


Ingin mendapatkan hidung yang mancung tanpa pembedahan?Kami ada caranya!

Ngeri:Gambar Orang Membakar Diri Sendiri Di Istana Merdeka (3 Gambar)


Gambar orang yang membuat aksi bakar diri di depan Istana Merdeka beredar di internet, Rabu (07/12/2011). Gambar dipercayai diambil oleh salah satu pegawai mahupun saksi yang membantu untuk memadamkan api yag membakar tubuh pelaku. Hingga kini keadaan orang yang menurut keterangan pegawai sangat kritikal masih dirawat di Hospital..

Lelaki nekad yang melakukan aksi tersebut didakwa bernama Sondang dan merupakan mahasiswa Universiti Bung Karno (UBK).

Lelaki tersebut lantas dilarikan ke ruang ICU Hospital sekitar pukul 18.00 waktu tempatan.. Mangsa memakai Baju, seluar panjang warna hitam, dan kasut kulit. Kulitnya melepuh akibat terkena api. Begitu juga dengan wajahnya.

Api juga sempat membakar sebahagian rambutnya. Mangsa terdengar mengerang kesakitan ketika dibawa ke hospital. Mangsa dipindahkan ke hospital dengan menggunakan kereta jenazah terbuka milik polis.

 

oss
Read More.. "Ngeri:Gambar Orang Membakar Diri Sendiri Di Istana Merdeka (3 Gambar)"

Serius:Katak Surinam Yang Berbentuk Seperti Daun (7 Photos)Kebiasaannya, katak Surinam ini hidup di sungai-sungai di Amerika Selatan. Dengan bentuknya seakan-akan daun ia mudah mencari mangsa-mangsa kecil seperti ikan kecil, kumbang, cacing dan lain-lain lagi.
Kulit katak betina ini melindungi telur-telur untuk menetas kelak. Terdapat begitu banyak 'poket' yang menempatkan anak-anak katak surinam ini.
Katak Surinam merupakan makhluk yang sangat unik. Apa yang menjadikan katak ini unik ialah cara katak ini membiak. Setelah katak Surinam betina bertelur, katak jantan akan menempatkan telur-telur ini di belakang katak betina yang berlubang.billy
Read More.. "Serius:Katak Surinam Yang Berbentuk Seperti Daun (7 Photos)"

Cool:Sekitar Tapak Pembinaan Taman Tema LEGOLAND Malaysia (20 Photos)


Assalamualaikum dan salam 2 Malaysia., hari ini RS nak berkongsi tentang taman tema Legoland yang bakal di buka di Malaysia ini.


LEGOLAND yang berstatus "antarbangsa" ini merupakan yang pertama di Malaysia. Mungkin anda teruja untuk mengetahui harga tiketnya yang maha.
 

Bagi yang belum tahu, inilah harganya: Pas sekali masuk bagi seorang dewasa adalah RM 140 dan kanak-kanak RM 110. Jika anda adalah rakyat Malaysia dan mempunyai myKad anda akan dapat rebet tunai sebanyak RM 30 (so jadi RM 110 dan RM 90) ...itupun still mahal bukan?


Berikut inilah gambar (30 gambar) construction site LEGOLAND:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Sedikit Info berkenaan LEGOLAND Malaysia:
  • Legoland Malaysia adalah taman tema pertama seumpamanya di Asia, dijangka dibuka pada penghujung 2012 dengan sasaran sejuta pengunjung pada tahun pertama beroperasi.
  • Buat masa ini Legoland Malaysia merupakan pertama di Asia dan ia akan menjadi satu-satunya taman tema seumpama itu di Asia Tenggara apabila perancangan untuk membina ia di Jepun dan Korea direalisasikan.
  • Legoland Malaysia adalah merupakan taman tema legoland keenam di dunia selepas Legoland Billund, Legoland Windsor, Legoland California, Legoland Deutschland dan Legoland Florida.
  • Legoland Malaysia dibangunkan oleh anak syarikat IIB, IDR Resorts bersama Merlin Entertainments dengan kos RM720 juta di kawasan seluas 31 hektar di Medini North, pusat gaya hidup Iskandar Malaysia.
billy
Read More.. "Cool:Sekitar Tapak Pembinaan Taman Tema LEGOLAND Malaysia (20 Photos)"

Kreatif:Pejabat Berbentuk Kristal Dan Kubus (6 Photos)Hasil sebuah ruang kerja dari David Ajasa-Adekunle ini untuk studio Innovation Imperative. Objektif menghasilkan ruang kerja berbentuk kubus/kristal ini ialah untuk membuat pejabat bagi bekerja di rumah atau di lapangan yang besar. Ianya dikeluarkan secara bermodul. Dan dijangka akan dipasarkan pada 1/2011. Pertandingan Cool Wall juga dimenangi oleh rekaan ini.


p/s:mudah, rasa nak tidur pulak dalam ni..
ap
Read More.. "Kreatif:Pejabat Berbentuk Kristal Dan Kubus (6 Photos)"

Cool:3.2 Juta Titik Untuk Menghasilkan Lukisan Ini (Pic+Video)


 

Seorang lelaki yang bernama Miguel Endara membuat lukisan yang diberi nama Hero, lukisan menakjubkan ini didedikasi untuk ayahnya. Menggunakan teknik dotting atau titik. Sebanyak 3,200,00 titik di titik untuk menghasilkan lukisan susah ini.

p/s:kesabaran yang terbayar dengan keindahan

ap
Read More.. "Cool:3.2 Juta Titik Untuk Menghasilkan Lukisan Ini (Pic+Video)"