Iklan
Banner 468X60,Hanya RM40/30Hari,Jom Beriklan Di Blog RelaxSudah.Com, Pasti menguntungkan... (1/4 Slot)






Ingin mendapatkan hidung yang mancung tanpa pembedahan?Kami ada caranya!

Cool: Swimming Pool Neptune, Kolam Renang Paling Cantik di California (6 Photos)


Tour One dianjurkan bagi pengunjung pertama kali kerana menyediakan pemandangan luas dari banyak sudut dari Hearst castle dan mempunyai sedikit tangga. Semua pelancongan Hearst castle diserlahkan oleh dua kolam renang. Kolam renang neptunus adalah gabungan yunani-romawi megah gaya renang yang mempunyai pemandangan pantai yang tak dapat ditandingi dari puncak bukit. Kolam renang roma adalah kolam renang dalam bilik dihiasi dari langit-langit ke lantai dengan mosaik jubin 1 persegi. Hearst castle adalah tempt yang tepat untuk di kunjungi untuk setiap orang dari segala umur.

Awalnya dibina pada tahun 1920, kolam Neptun dirancang dan diperbesar dua kali oleh William Randolph Hearst dan arkitek Julia Morgan ke dalam kolam yang terlihat pada hari ini. Kolam renang Neptun terdiri daripada marmar yang indah dan jubin , elemen antik dan seni rupa. Kolam renang Neptun ditutup untuk melakukan projek penyelenggaraan pada paip dan lantai tersebut, serta pekerjaan pemuliharaan patung marmar. Pemeliharaan bersejarah dan kerja keras kakitangan dan rakan terus-menerus melakukan pekerjaan yang sangat khusus untuk memelihara Hearst Castle untuk generasi akan datang.


 










p/s: lawa betul kolam renang ni, mesti mahal nak mandi ni


mrcoppas
Read More.. "Cool: Swimming Pool Neptune, Kolam Renang Paling Cantik di California (6 Photos)"

Kreatif: Gambar-Gambar Yang Diambil Dari Sudut Yang Berbeza (8 Photos)



Gambar-gambar dibawah ini di ambil dengan sudut yang berbeza. Memang satu kerja yang bagus.






















mrcoppas
Read More.. "Kreatif: Gambar-Gambar Yang Diambil Dari Sudut Yang Berbeza (8 Photos)"

Cool: Gambar-Gambar Orang-orang Yang Tidur di Seluruh Dunia (10 Photos)


Tidur, sesuatu yang perlu, tapi perlukah tidur sehingga menyebabkan orang lain ketawa?

Japan
# 1

p/s:manusia akan selalu tidur sampailah mereka hendak mati baru gelabah


at
Read More.. "Cool: Gambar-Gambar Orang-orang Yang Tidur di Seluruh Dunia (10 Photos)"

Info: Sudut Positif dan Negatif dari Filem Kartun (Parents Must Read!)



 
Pasti korang tau kan filem ini. Film tentang seorang budak perempuan yang melancong ke sana ke mari. Biasanya ditayangkan di Tv9 dan Tv3.

sudut Positifnya:
Memberi pelajaran-pelajaran ringan kepada kanak-kanak.

Sudut Negatifnya:
Kartun ini memberi kesan kepada anak "untuk terlalu banyak bertanya, bahkan untuk perkara" yang sangat kecil. Dengan demikian jika anak "menonton kartun ini setiap hari, automatik perangai ini akan merasuk ke dalam fikiran mereka.





korang juga pasti tau kan film kartun yang satu ini, bercerita tentang makhluk makhluk laut yang lucu ..

sudut Positif: mengajarkan kepada kanak-kanak "untuk selalu ceria dalam menjalani hidup. Walau berapa pun masalah menghalang. Dan bercerita tentang erti persahabatan.

sudut Negatif: kartun ini secara tidak langsung menyarankan kepada  anak-anak "untuk selalu menggangu orang lain, suka buat benda jahat kepada orang, dan suka ikut campur urusan orang lain .. Jika anak-anak anda setiap hari menonton filem ini. Automatik , perangai  ini akan tertanam pada fikiran "anak anda.





Korang yang umurnya diatas 17 tahun pasti kenal dengan kartun yang berjudul ini. Yups ,kartun popeye ini mula saya tonton sejak saya berumur 5 tahun. Ceritanya tentang seorang lanun laut yang sentiasa membela kebenaran ....

sudut Positifnya: kartun ini menyuruh mereka "untuk selalu makan sayur-sayuran, agar sihat dan kuat seperti dirinya. Terutama sayur bayam ..

sudut Negatifnya: filem kartun ini secara tidak langsung menyarankan kepada anak-anak "untuk merokok, anda tahu kan kalau popeye tidak pernah  dari rokoknya. Jika anak" menonton popeye, kemungkinan besar, setelah dewasa dia akan merokok. Kerana saranan yang diberikan filem kartun ini.





Ini mungkin tidak dikelaskan sebagai kartun, tapi filem kanak-kanak ". Tapi filem ini termasuk filem kanak-kanak" yang terkenal juga. Siapa yang tidak kenal dengan teletubies kan ..?

sudut Positifnya: Memberi pengajaran sekaligus bermain dan menghiburkan kanak-kanak "

sudut Negatifnya: Filem ini menyarankan anak - anakuntuk selalu berpelukan dengan sesiapa, baik itu muhrim ataupun tidak, ini sangat berbahaya, kerana kemungkinan besar anak" akan menjadi playboy atau playgirl setelah dewasa nanti.





Saya rasa saya tidak perlu menjelaskan filem ini, pasti kamu tahu tentang filem ini, kartun yang di tayangkan di ntv7 ini telah ada sejak dahulu. Berceriita tentang seorang budak tadika yang sangat lurus ..

sudut Positifnya: Saya rasa untuk filem kartun yang satu ini, saya tidak dapat mencari sudut positifnya sedikitpun ..

sudut Negatifnya: Hampir secara keseluruhan filem ini menyarankan hal "buruk kepada kanak-kanak" anda, sehingga jika anak "terlalu sering menonton filem kartun ini kemungkinan besar setelah dewasa nanti menjadi budak yang nakal.


p/s: Nukilan di atas ini hanyalah andaian sahaja, dont take it seriously ok., kurangkan tv ,banyakkan membaca.

inert
Read More.. "Info: Sudut Positif dan Negatif dari Filem Kartun (Parents Must Read!)"

Kasihan: Lelaki Yang Mengadakan Perkahwinan Dengan Isteri Sekaligus Pengebumian (8 Photos)


Di cina ada kisah yang sangat mengharukan . Mungkin boleh dikatakan cinta sejati. Zhuang Huagui (26 tahun) merancang berkahwin pada tarikh 4 Februari 2010, tapi tarikh 28 Januari 2010, calon isterinya Hu Zhao'e meninggal kerana ditikam oleh perompak rumahnya. Akhirnya lelaki ini memutuskan untuk tetap mengadakan upacara perkahwinan, lalu dilanjutkan dengan upacara pengebumian Hu Zhao'e, isterinya.
 

Zhuang memegang erat tangan mendiang istrinya



kereta-kereta yang berbaris ketika perkahwinan sekaligus pemakaman Hu Zhao’e



Zhuang membersihkan keranda kristal tempat istrinya terbaring. Dia tak pernah menyangka calon istrinya harus pergi meninggalkannya secepat ini.



Zhuang memegang foto istrinya sambil menyambut orang-orang yang menghadiri upacara itu. Ia mengundang seluruh keluarga dari kedua pihak.



Pengantin baru terbujur kaku didalam peti mati, ia mengenakan gaun pengantin yang sudah dipersiapkan sejak lama.



Zhuang sedang mengganti baju pengantinnya dengan baju untuk pemakaman istrinya.



Setelah upacara pernikahan selesai, ia segera menyiapkan upacara pemakaman istrinya.



Gambar perkahwinan yang sangat mengharukan…



Cuba bayangkan orang-orang yang kita sayang. Ibu bapa kita, pasangan kita, suami / isteri kita, anak-anak kita, sahabat kita, mereka boleh dipanggil Tuhan bila-bila masa tanpa kita duga. Jadi selagi masih ada kesempatan, nyatakanlah kasih sayangmu kepada mereka. Katakan betapa kau sangat mengasihi mereka, betapa mereka sangat berharga buat hidupmu. Lakukan yang terbaik untuk mereka selama mereka masih hidup. Kerana kalau kita berdiri di perkuburan mereka, semuanya sudah terlambat. Tangisan penyesalan tidak akan pernah boleh mengembalikan mereka.

exel
Read More.. "Kasihan: Lelaki Yang Mengadakan Perkahwinan Dengan Isteri Sekaligus Pengebumian (8 Photos)"

OMG: Tasik Di Pakistan Yang Membeku (7 Photos)


 

llah, sebuah lautan yang penuh air menjadi beku. Waaaah, takjub tapi menakutkan pula memikirkannya. Kerana dengan kehendak Allah segalanya boleh terjadi. Gambar diatas merupakan gambar dari sebuah laut yang menjadi beku. Lokasi lautan beku ini terletak di negara Pakistan. Bila anda berkunjung ke sana, sila anda lihat-lihat. sendiri.










eel
Read More.. "OMG: Tasik Di Pakistan Yang Membeku (7 Photos)"

OMG: Kasut Bola John Terry Yang Berharga RM 669,500


Kapten pasukan British dan Chelsea, John Terry menyumbangkan kasut bola jenama umbro termahalnya dalam acara lelong amal yang diadakan Live The Dream Foundation milik Rio Ferdinand, 16 Disember 2009.
 
 
John Terry boots Dianggarkan kasut tersebut bernilai £ 135,000 atau seumpama dengan rm 669500.73.

Yang membuat kasut tersebut bernilai tinggi adalah kasut tersebut bertahtakan 84 berlian hitam dan dilapis dengan emas putih pada setiap lambang Umbro.
Dan di kedua-dua hujung kasut terdapat angka 6 yang berlapiskan emas, dan ditaburi berlian 27 karat serta sapphire 11 karat.

Kasut tersebut dipakai oleh pemain berusia 29 tahun ini dalam perlawanan menentang Belarus pada tarikh 14 Oktober 2009.


p/s: bagi badrul bakhtiar pakai ni untuk perlawanan final ketiga dengan indon nanti .


da
Read More.. "OMG: Kasut Bola John Terry Yang Berharga RM 669,500"

Cool: Orang Thailand dan Haiwan Peliharaan Mereka Ketika Banjir (20 Photos)


Banjir di Thailand baru-baru ini memang dahsyat., orang-orang di Thailand berusaha untuk menyelamatkan diri supaya tidak maut. Tetapi,selain dari menyelamatkan diri sendiri, mereka harus menyelamatkan haiwan kesayangan mereka dahulu.


# 1thai people save pets during flood01


# 2thai people save pets during flood02



# 3thai people save pets during flood03



# 4thai people save pets during flood04



# 5thai people save pets during flood05



# 6thai people save pets during flood06



# 7thai people save pets during flood07



# 8thai people save pets during flood08



# 9thai people save pets during flood09



# 10thai people save pets during flood10



# 11thai people save pets during flood11



# 12thai people save pets during flood12



# 13thai people save pets during flood13



# 14thai people save pets during flood14



# 15thai people save pets during flood15



# 16thai people save pets during flood16



# 17thai people save pets during flood17



# 18thai people save pets during flood18



# 19thai people save pets during flood19



# 20thai people save pets during flood20



# 21thai people save pets during flood21



# 22thai people save pets during flood22  

at
Read More.. "Cool: Orang Thailand dan Haiwan Peliharaan Mereka Ketika Banjir (20 Photos)"