Iklan
Banner 468X60,Hanya RM40/30Hari,Jom Beriklan Di Blog RelaxSudah.Com, Pasti menguntungkan... (1/4 Slot)






Ingin mendapatkan hidung yang mancung tanpa pembedahan?Kami ada caranya!

Panas:Penampilan Usop Wilcha Dengan Maharaja Lawak Dan Lirik Lagu Ciptaanya


Aku memang nak pecah perut tengok astro semalam

ada usop wilcha di astro prima..Pergh memang mengancam lawak dia..

Action dia dalam maharaja lawak semalam..



Haaa. selepas aku belek2 youtube semalam,
aku jumpalah video klip nyanyian dia ,,yang nak hafal leh tengok
lirik kat bawah tue
                                   
                                   
Lirik : - TeraSing di bumi sendiri

Subuh menyinsing fajar menjelma
Hatiku runsing entah mengapa
Mentari senja berwarna jingga
Tapi hatiku gundah gulana

(korus)
Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling

Sisa hidupku semakin hampir
Hanya padamu doa ku nanti
Padamu Tuhan aku berdoa
Engkau maafkan segala dosa

Detik-detik silam mewarna hidupku
Atas kesilapan menurutkan nafsu
Aku terasing di bumi sendiri
Matamu menjeling seolah mencaci
CT:Album yang boleh jadi TOP

Sumber sini
Read More.. "Panas:Penampilan Usop Wilcha Dengan Maharaja Lawak Dan Lirik Lagu Ciptaanya"

5 Langkah Mamak Nak Buat Telur Tiruan


Aku rasa lebih baik aku review benda ni dari aku review pasal politik.Ya, aku minat pollitik.Tapi aku neutral


Benda ni dah aku review dulu pasal CAP dapat tahu ada telur tiruan.. So nak tengok cite tu di

sini..






Ha tengok gambar tue..

Telur tiruan mengandungi bahan-bahan kimia yang dikhuatiri boleh menjejaskan kesihatan manusia. Cangkerangnya diperbuat daripada kalsium karbonat. kuning telur dan putih telur diperbuat daripada natrium alginat, alum, gelatin, asid benzoik, kalsium klorida serta air dan pewarna makanan. kuning telur dihasilkan hanya dengan mencampurkan pewarna makanan kuning lemon ke dalam adunannya.

Kalsium klorida ditambah ke dalam adunan telur dan kemudian ke dalam acuan untuk menghasilkan membran telur. Cangkerang telur diperbuat dengan lilin parafin, serbuk gypsum, kalsium karbonat dan bahan-bahan lain. Pada amnya, bahan-bahan ini adalah bahan penambah makanan tetapi dalam menghasilkan telur tiruan, ia menjadi komponen utama. Oleh itu, telur tiruan hanya mempunyai sedikit atau tiada langsung khasiat berbanding telur sebenar.


Bahan-bahan:
calcium carbonate, starch, resin, gelatin, alum, lilin parafin, serbuk gypsum, atrium alginat,  asid benzoik, kalsium klorida  dan lain-lain lagi bahan kimia yang diperlukan (seperti gambar di bawah).


Cara2 nak buat telur tiruan ni:

1) Bahan telur kuning diisi kedalam 2/3 bahan acuan bersama-sama calsium chlorida, dan pewarna. Dengan menambah pigmen kuning, ia akan menjadi kuning telur.



 


2) Cecair “telur kuning” dimasukkan pada cetakan bulat.

 




 3) Kuning telur dituang dan di biarkan kering sedikit sehingga lapisan luar kuning telur terbentuk sebelum melalui proses seterusnya.
 
4) Ia kemudian direndam dalam cecair parafin wax untuk membentuk selaput luar telur kuning.Lapisan luar diselaputi juga dengan calcium carbonate. Proses ini diulang beberapa kali sehingga lapisan luar terbentuk dan menebal.
 
5) Telur dibiarkan kering dan kulit telur akan terbentuk.
 
 Siap!

 

 Ada Mana2 pembaca yang pernah rasa telur tiruan ni sharelah 
dengan c t.Ha2 bukan apa nak buat bahan tulisan lagi.


Untuk rujukan tengok sini
Read More.. "5 Langkah Mamak Nak Buat Telur Tiruan"

Peneih bedengung:Usop Whilca Di Sinar







Semangat Beb Usop Wilcha Masuk Sinar!!!!!

Tengok ni



Sebaik berakhirnya Anugerah Bintang Popular 2010 (ABP2010) Ahad lalu, sebuah fanpage dihasilkan untuk Usop Wilcha atau nama sebenarnya, Syed Mohd Asri (Shy8) yang cukup popular menerusi lakonannya dalam Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR).

Tinjauan Sinar Harian di fanpage 'Usop Wilcha Glamor di pentas ABP 2010' mendapati fanpage terbabit menarik 15,000 peminat dalam masa kurang sehari. Dan sehingga jam 1.20 petang semalam, berjaya meraih 25,015 peminat.

Atas sambutan yang meriah itu, Shy8 memohon pemilik asal fanpage terbabit agar membenarkannya untuk turut serta mengendalikan fanpage itu agar ia tidak disalah gunakan.

Shy8 bukanlah pelakon sepenuh masa, sebaliknya dia bekerja sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat Oil & Gas, Tanjung Offshore Berhad dan juga bapa saudara kepada Scha Alyahya.

Sumber : http://www.facebook.com/#!/UsopWilchaGlamor

Nah ambik sikit ulasan aku...

Aku rasa benda ni nampak sangat semakin hari semakin popular tak de masa
yang aku rasa like nye takbertambah.

Lagi satu aku hairan pasal apa lambat bebenor orang masukkan dia dalam
surat khabar .,bagi aku ni satu penghinaan pada usop whilca.
Ya memang aku peminat dia tapi takde la sampai fanatik..
Ok ,aku da ckap banyak pulak.. He.

Ape-ape pown ,incoming banyak lagi pasal usop whilcha aku nak tulis..he
Read More.. "Peneih bedengung:Usop Whilca Di Sinar"

Gosip Hangat:Sharifah Amani Ada Apa Dengan Azma Aizal?


Ha,,nampak gambar kat atas tue.. Aku colek gambor tu dari sini.

Ha.. nampak benor la dia ni ada apa-apa dengan si Azma Aizal Yusoff..

Kalau dah sampai peluk dan bertentang mata ni mesti lah kan..Tapi GG tak mau

Kata apa-apa ..tak mau buat konklusi...


Dulu nama Si Aizal ni Isma Yusoff ,GG rasa dia dah tukar nama atas musabab
tertentu ni..


Nah ,lagi dua gambar untuk korang tatapin..
Read More.. "Gosip Hangat:Sharifah Amani Ada Apa Dengan Azma Aizal?"

Gosip Panas:Sharifah Amani Dan Asma Aizal Yusoff


Read More.. "Gosip Panas:Sharifah Amani Dan Asma Aizal Yusoff"

Pendedahan:Sekuel Hussin Mon Dan Jin Pakai Toncit


Tak usah cerita la kalau ada yang menangis tak tengok Hussin,Mon Dan Jin Pakai Toncit.
Fan dia kalau ada skang ney 30,000 kali dengan harga tiket panggung wayang.
Agak2 cota mesti cecah RM 10 Juta.

Bunyi nama filem ni agak pelik kan,,, aku rasa ni kesinambungan dari Zombie Kg Pisang
Bukannya Hantu Kak Limah Balik Rumah sebab watak Moon  yang dipegang oleh 
Ezlyn kembali menggeletek anda.
Yang Jin Tu aku belum tanya Mamat Khalid ,sapa yang Jin tu.. Kita saborjelah menunggunye.

http://4.bp.blogspot.com/-RuCQnf5v42Q/TZ1KMW3VDbI/AAAAAAAAA6U/6KeIW0FYNHI/s1600/jin.jpg


.http://1.bp.blogspot.com/-4P0hPPn_TCA/TZ1KNS3quFI/AAAAAAAAA6Y/hz6YNQz5R3E/s1600/jin2.jpghttp://3.bp.blogspot.com/-Bih9oFFEbhI/TZ1KPBAkcGI/AAAAAAAAA6c/dKCpnUqW8aY/s1600/jin3.jpg


Filem yang mantap ini dibarisi oleh Pelakon2 mantap seperti Awie,Ezlynn,Rashidi Ishak,Azwan,PakJabit,Dan Usop Wilcha yang famous.Biasalah ,genre lawak memang diteruskan.http://2.bp.blogspot.com/-llcwNf4_bJg/TZ1KSjNXjWI/AAAAAAAAA6k/1yw8zmFqils/s1600/jin33.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-pTQlaIBpIVg/TZ1KQ5WreKI/AAAAAAAAA6g/TubWjBbNWR4/s1600/jin4.jpg 

Filem yang gempak ini khabanya akan ditayangkan pada hujung tahun .,sekali lagi saborjelah
Selepas APOKALIPS ditayangkan lepas la sangap fan cerita Mamat Khalid nie.
Gile ko aku baru je dapat tahu yang sebenarnya ada 4 lagi sekual lepas HMDJPT yang sudah siap 
skripnya tunggu nak berlakon jew..
Pergh memang dasyhat terbakor.. beb.....

Cota Tua:Aku dah lama terbakor ni..Kita bakor..Kita bakorr.. Lagi
Read More.. "Pendedahan:Sekuel Hussin Mon Dan Jin Pakai Toncit"

Pelawok..Pelawok....Pelawokkk.........Pelawok...Lawok


GAMBAR YANG LAGI BOLEH MEMECAHKAN GUSI DAN GIGI.

Satu usaha yang murni. Nasib dia sama macam aku. Tapi aku tak ada lah nak doakan pencuri tu kena langgar truck. Tak baik taw... Tak leh blah tu siap ada scale lagi tu..

Patutlah hilang, sape suruh ko ni sangatlah cerdik tak pi silang kat beskal ni nape???

Yang ni aku rasa cam nak bagi penampor free je.. Pecah perot aku gelak. Memang terbaik laa jawapan yang dia bagi..

Hebatnya universiti ni ada award camni..Banyak pulak tu ..

Gojes tak tangan i??? U mana ada macam ni..

-__-" fenin!!!

Gambar ini merujuk kepada perempuan. hahahah.. Motif berak macam tu.
Yang tak tahannya awat la nak berak atas lantai..


Percubaan untuk membunuh diri.. Sign hampehh..

Mesti makanan dia slalu kena berak burung nih..

habis tu aku nak masukkan apa?? Pasir??

Of course laa sangat berhargaaa.... Pewaris tuu...

Sumber:google broo
Read More.. "Pelawok..Pelawok....Pelawokkk.........Pelawok...Lawok"

Panas:Cucu Kak Limah Dikenalpasti


sape nak tengok cucu kak limah??

Korang carila kat blog mana tak jumpanye cucu kak limah
ni. hanya ada kat blog aku>>>Aku dapat ni gambar exclusive terhangat
                                                         
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
                      
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Jeng jeng jeng....
         sama tak??hahahahahhah..
ni rambut palsu adik aku...mula2 aku suh dia try dia takut..
pastu aku pakai baru dia nak pakai...
hehhe lawak plak muke diarambut kembang ni kan??
ni kalau tebuan nengok mau salah masuk sarang ni hahaha     
Read More.. "Panas:Cucu Kak Limah Dikenalpasti"

Telur Ayam Tiruan Di Kedai Mamak


Telur tiruan yang kiri tu..Hati2 yohh







 
Bahaya tak bahaya jangan cerita la sebab ianya dibuat fully guna bahan kimia yang berbahaya.










Ini adalah pendedahan daripada CAP iaitu Persatuan Pengguna Pulau Pinang yang tidak menolak telur ini akan dijual di pasaran Malaysia.





Presiden CAP yang telah mengkaji telur tersebut mendapati bahawa kulitnya dibuat daripada Lilin Parafin Dan Kalsium Karbonat.

 

Mana pulak datang Kuning telur dengan Putih telur?



Ni bahan-bahannya:



natrium alginat, alum, gelatin, asid benzoik, kalsium klorida serta air dan pewarna lemon



tak usah lah aku terangkankan semua tu bahan yang berbahaya.





Sebenarnya bahan-bahan ni semuanya digunakan sebagai pewarna tambahan atau
perisa tambahan tetapi dalam pembuatan telur palsu ini ia menjadi bahan utama.







Ada tiga penyakit yang mudah didapati kalau termakan telur tiruan ni.









1.hepatitis A atau B 
Ini kerana bahan natrium menganggu fungsi hati





2.Otak Lembab

Bahan-bahan seperti perasa lemon ialah punca utama.




3.Dan last sekali badan korang akan jadi gemuk sebab apa?sebab biasanya telur yang
biasa hanya support energy.Tapi telur tiruan ni dah terlebih bagi protein dengan kimia sekali










So,nasihat aku sebagai pakar pemakanan yang tak bertauliah ni supaya korang berhati-hatilah
ketika makan di kedai Mamak tu.

Kredit to:Ibudamia.blogspot.com
Read More.. "Telur Ayam Tiruan Di Kedai Mamak"

Demam Usop Wilcha Takkan Habis Sampai Apbh2011


Demam ApBh sesungguhnya tak akan Habis begitu saja,

Dengan Aura yang masih hangat dalam hantu kak Limah Balik Rumah Syed Mohamad Asri atau nama komersialnya Shy8 yang sekarang lebih dikenali sebagai Usop Whilca semakin popular dan namanya tak lekang dek panas dan tak lapuk dek hujan.


Photobucket
Beliau yang juga seorang bapa kepada Muhammad Caliph memang dianugerahi oleh tuhan
bakat semulajadi yang hebat dan tidak terikut-ikut oleh artis lain.

Sehinggakan ada yang mengalami demam termimpi artis ini.

Anda selaku pembaca mestinya pandai meramal dan yakin APBH 2011 boleh menamatkan demam ini atau tidak.

Tetapi bagi saya dengan kemunculan filem arahan terbaru iaitu Hussin,Mon dan Jin Pakai Toncit .Pastinya sukar untuk kita meramal masa Usop Whilca tidak popular lagi.

Malah boleh saya katakan disini bahawa beliau seorang lagenda setanding P.Ramlee.






Mungkin dengan beberapa filem box-office lagi dia akan dianugerahi title '"datuk'.Siapa yang tahu?
Read More.. "Demam Usop Wilcha Takkan Habis Sampai Apbh2011"

Hot:Fanpage Usop Wicha Paling Naik Mendadak!!!!!!!


Ini cerita mungkin ramai yang tak perasan tentang Usop Wilcha atau dikenali dengan Sy8.

Bayangkan fan page yang dibuat oleh peminat nya mencapai 15 000 dalam sehari ,Fasha Sandha Pun Kalah Bro...

Setakat pagi ini, fanpage yang berjudul “Usop Wilcha Glamor di pentas ABPBH 2010” telah mencapai 28863 peminat.
Usop Wilcha, bukan pelakon sepenuh masa.

Bekerja sebagai seorang pengurus di sebuah syarikat Oil & Gas, Tanjung Offshore Berhad. Patutpun masa temu bual di FUHHH dia sempat memakai baju tanjung dengan Cap.

Lagi kejutan, kami dapat tahu yang Usop Wilcha ialahbapa saudara kepada Scha.

Mengenai Fanpage ni ,Usop Wilcha tak mahu orang lain menjadi admin pada link ni.Takut nanti fitnah ke ape2.


Dengar cerita, ada orang popular mimpikan Usop Wilcha semasa tidur. Fuh, penangan dasyaht!
Read More.. "Hot:Fanpage Usop Wicha Paling Naik Mendadak!!!!!!!"

Sebelum tue terima kasih kepada yang demand video klip Fuhh ditayangkan kat sini...

Dikatakan Scha Alyahya ni anak saudara kepada Usop wilcha Betul KE?Ha..


Moh kite Nengok nye..




Tengok gelagat demo ni memang tak kering Gusi .. Tambah2 lagi time Usop Whilca tue kata kat 
Scha Bila Nak Kahwin?hak2
Read More.. "Tv3 Fuhhh:Video Full:Usop Wilcha Dengan Scha:Konspirasi"

Pemilik nama Syed Mohamad Asri tak menyangka pada umur 46 tahun beliau akan
menjadi sangat popular.





 Malah, tidak ada satu hari yang dilaluinya berlalu tanpa fotonya diambil bersama peminat sejak pecinta filem tempatan mula terpikat dengan watak Usop Wilcha lakonannya dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah.

 Pernah pada satu ketika,ketika dia membeli belah seorang peminat menegurnya dan ingin bergambar dengannya.

"saya tengah ralit membeli sayur di pasar apabila seorang lelaki datang ke arah saya dengan muka terkejut dan saya tersenyum,lalu saya menanyakan padanya "awak Hendak autograf ke?""

Dia mempunyai seorang anak yang cute iaitu Syed Muhammad Caliph(8bulan).Isteri beliau bernama NorrAffiza Abdul Aziz(28).
Beliau juga tidak menyangka bahawa pada umur 46 beliau akan menjadi begitu terkenal.Dia sebenarnya tidak menjangka bahawa akan berlakon lagi pada umur selanjut ini,Tetapi atas komitmen peminat dia bersemangat mahu meneruskan lakonan dalam HMDJT.

Ditanyakan pada beliau adakah mahu lihat anaknya terlibat dalam bidang seni,sy8 membidas kenyataan tersebut.
"dunia populariti ni memang sangat berlainan pandangan dari setiap orang,kalau boleh saya tak mahu dia berlakon,
,tetapi dapat menceburi bidang yang diminatinya,"
Sy8 juga berkata bahawa anak nya memang seorang yang cerdas.


Teman lamanya Mamat Khalid yang juga seorang pengarah sangat pandai mewarnakan bakat beliau dalam bidang seni.

Bayangkan beliau hanya berlakon pada hujung minggu sahaja.Ini sangat memberangsangkan atas lakonannya yang mantap..

    Ramai yang tidak tahu, sebelum Shy8 terjun ke bidang lakonan, dia terlebih dahulu pernah bergelar penyanyi dan pernah melahirkan sebuah album yang berjudul Terasing Di Bumi Sendiri edaran syarikat rakaman Ambang Klasik pada tahun 1996.
Tetapi dia hanya menyifatkan album itu sebagai album syok sendiri, Tidak sampai setahun beliau bersara menjadi penyanyi.
Untuk menyara hidupnya,dia bekerja di sebuah syarikat pengiklanan.
Sambil bekerja beliau menjadi pelakon tambahan bagi beberapa buah filem. Tetapi dia tidak pernah diberi watak yang besar.


"Kalau ikutkan saya tidak mahu berlakon lagi kerana mempunyai komitmen kerja tetap sejak empat tahun lalu. Tetapi disebabkan watak Usop ini merupakan kesinambungan daripada filem Zombi Kampung Pisang, saya berlakon juga.
  
"Bila lihat sambutan dan sokongan peminat, saya terpaksa tarik balik keputusan untuk berhenti berlakon tetapi saya buat secara sambilan sahaja," katanya yang memegang jawatan sebagai Pengurus Komunikasi Korporat syarikat Tanjung Offshore Berhad.


"Macam-macam kerja saya buat selepas saya tidak berjaya jadi penyanyi (ketawa). Saya buat album syok sendiri, siapa yang nak dengar.
"Tetapi saya tidak minat sangat untuk serius dalam lakonan, bagaimanapun semua itu berubah apabila saya membintangi filem Zombi Kampung Pisang, sejak itu saya kembali aktif berlakon."
 
Dengan merendah diri beliau mengatakan bahawa semua ini adalah Jasa mamat khalid yang mengangakatnya sebagai usop wilcha di dalam hklbr

kredit to:http://kupas2.blogspot.com/2011/04/moh-kenal-usop-wilcha.html,Kosmo
Read More.. "Gempar:Usop Whilca Tak Mahu Anaknya Berlakon!"


Kalau anda rasa perut anda terburai
bila menonton raja lawak..

Sekarang anda bersiap-sedia untuk
buraikan lagi usus perut
anda dengan menonton maharaja lawak
pada pukul 10 malam di astro Prima.

Siapakah orang yang disebut2 sebagai
peserta di dalam program ini?

Pesertanya adalah toplist 1-5 RajaLawak
.
Johan dan Zizan akan membentuk Jozan
yang akan merobek usus anda sehingga
keluar.

Sudah tentu ramai yang ingin
melihat JOzan Menang dalam
ML:Maharaja Lawak
Tapi ingat Nabil dan Sepah
bukan calang2 pelawak.

Kesimpulannya
semua hebat-hebat belaka.

Memang pecah usus dan pundi
pinggang dibuatnya.

Untuk kasi ingat:program
Maharaja Lawak akan bermula
Jumaat ini (1 April 2011) di Astro
Warna dan Astro Prima.

Astro
Prima
akan menayangkan
2 episod terawal sahaja. Kalau nak tengok episod ketiga dan
seterusnya, silalah langgan Astro
Warna.Ohye tak ye. pengacara
yang akan mengendalikan ialah abang
ACMIZAL yang tak dapat datuk lagi tu..HEk


Peserta Maharaja Lawak Hadiah Juara – Wang tunai RM300,000 Naib Juara – Wang tunai RM200,000
Tempat Ketiga – Wang tunai RM100,000 Sistem Undian 50% Juri
50% SMS Pilihan aku peserta yang akan dinobatkan sebagai Maharaja Lawak sudah semestinya Jozan. Siapa pula pilihan anda?


cota tua rasa Jumaat ini
confirm satu famili COta tua
akan menempek depan TV
tengok Maharaja Lawak ini. Anda
pula MAcamana?
Read More.. "Maharaja Lawak:Nabil Vs Sepah Vs Jozan"





  • Anda Pernah
    tonton
    Survivor :
    All Star?
    Konsep maharaja lawak ni
    lebih kurang macam siri realiti tv
    tersebut, Cuma maharaja lawak ni tak
    le seteruk survivor.

    Astro Warna akan menjalankan
    program dimana finalis2 raja lawak
    berentap untuk mendapat title
    MAHARAJA LAWAK .

    Kemungkinan ada finalis yang
    akan berentap solo atau bergandingan,

    Sesi sidang media pada 22 februari
    akan mencari siapakah yang
    akan berentap merebut title MAHARAJA LAWAK

    Kita mesti nak tengok Johan dan Zizan
    berentap secara solo dalam program ni.

    Atau pun kita akan dapat melihat
    keajaiban Nabil yang mengeluarkan
    lawak2 outrageousnya yang
    memecahkan perut.

    Semuanya akan terjawab nanti. Oh ya,
    anda nak tengok siapa jadi
    Maharaja Lawak?
    Read More.. "Maharaja Lawak:The Fight Has Begun"

    Pemilik nama Syed Mohamad Asri tak menyangka pada umur 46 tahun beliau akan
    menjadi sangat popular.





     Malah, tidak ada satu hari yang dilaluinya berlalu tanpa fotonya diambil bersama peminat sejak pecinta filem tempatan mula terpikat dengan watak Usop Wilcha lakonannya dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah.

     Pernah pada satu ketika,ketika dia membeli belah seorang peminat menegurnya dan ingin bergambar dengannya.

    "saya tengah ralit membeli sayur di pasar apabila seorang lelaki datang ke arah saya dengan muka terkejut dan saya tersenyum,lalu saya menanyakan padanya "awak Hendak autograf ke?""

    Dia mempunyai seorang anak yang cute iaitu Syed Muhammad Caliph(8bulan).Isteri beliau bernama NorrAffiza(28).
    Beliau juga tidak menyangka bahawa pada umur 46 beliau akan menjadi begitu terkenal.Dia sebenarnya tidak menjangka bahawa akan berlakon lagi pada umur selanjut ini,Tetapi atas komitmen peminat dia bersemangat mahu meneruskan lakonan dalam HMDJT.

    Ditanyakan pada beliau adakah mahu lihat anaknya terlibat dalam bidang seni,sy8 membidas kenyataan tersebut.
    "saya tak mahu lihat dia juga menjadi pelakon,tetapi dapat menceburi bidang yang diminatinya,"
    Sy8 juga berkata bahawa anak nya memang seorang yang cerdas.


    Teman lamanya Mamat Khalid yang juga seorang pengarah sangat pandai mewarnakan bakat beliau dalam bidang seni.

    Bayangkan beliau hanya berlakon pada hujung minggu sahaja.Ini sangat memberangsangkan atas lakonannya yang mantap..

        Ramai yang tidak tahu, sebelum Shy8 terjun ke bidang lakonan, dia terlebih dahulu pernah bergelar penyanyi dan pernah melahirkan sebuah album yang berjudul Terasing Di Bumi Sendiri edaran syarikat rakaman Ambang Klasik pada tahun 1996.
    Tetapi dia hanya menyifatkan album itu sebagai album syok sendiri, Tidak sampai setahun beliau bersara menjadi penyanyi.
    Untuk menyara hidupnya,dia bekerja di sebuah syarikat pengiklanan.
    Sambil bekerja beliau menjadi pelakon tambahan bagi beberapa buah filem. Tetapi dia tidak pernah diberi watak yang besar.


    "Kalau ikutkan saya tidak mahu berlakon lagi kerana mempunyai komitmen kerja tetap sejak empat tahun lalu. Tetapi disebabkan watak Usop ini merupakan kesinambungan daripada filem Zombi Kampung Pisang, saya berlakon juga.
      
    "Bila lihat sambutan dan sokongan peminat, saya terpaksa tarik balik keputusan untuk berhenti berlakon tetapi saya buat secara sambilan sahaja," katanya yang memegang jawatan sebagai Pengurus Komunikasi Korporat syarikat Tanjung Offshore Berhad.

    "Macam-macam kerja saya buat selepas saya tidak berjaya jadi penyanyi (ketawa). Saya buat album syok sendiri, siapa yang nak dengar.
    "Tetapi saya tidak minat sangat untuk serius dalam lakonan, bagaimanapun semua itu berubah apabila saya membintangi filem Zombi Kampung Pisang, sejak itu saya kembali aktif berlakon."
     
    Dengan merendah diri beliau mengatakan bahawa semua ini adalah dari hasil dari pemberian Mamat Khalid yang melihat bakatnya sebagai Usop Whilca..

    kredit to:http://kupas2.blogspot.com/2011/04/moh-kenal-usop-wilcha.html,Kosmo
    Read More.. "Gempar:Usop Whilca Tak Mahu Anaknya Berlakon!"

    Ni Gambor demo ni live masuk tv nEyhh..


    tengah perosek beg scha..hak2 kurang ajor bebenor.. nih tah2 ade bareng supersecret kat situ. kah2


    Sudah terjumpa gambar scha perghh.. cute gile la minah ni.. Hek2 Yang baca ni cute jugak...
    kredit to:http://ibudamia.blogspot.com/
    http://www.ohbulan.com/gambar-perkahwinan-usop-wilcha-satu-ketika-dahulu/

    Read More.. "Scha Alyahya Ditemuramah Di Fuhhhh..Adegan Menocah"