Andrej Pejic tak mampu menghindar daripada menjual sisi wanitanya. Lahir sebagai seorang lelaki, model kelahiran Serbia ini justeru laku , dan diambil untuk memperagakan busana wanita dalam rancangan pereka dunia. Bahkan, ia mendapat kepercayaan membintangi iklan pakaian dalam wanita.

Di masa sejumlah pengeluar pakaian dalam seperti 'Victoria Secret' memilih model berpayudara besar sebagai ikon produk, sebuah Jabatan store asal Belanda 'HEMA' justeru memilih Pejic yang tak mempunyai payudara di dadanya.


Pejic terpilih menjadi ikon produk pakaian dalam bagi kedai-kedai berprestij itu. Walaupun tidak mempunyai payudara, model 20 tahun ini tampil mempesona mengiklankan push-up bra, penyokong payudara dengan pad.

Kemunculan lelaki yang meningkat naik sebagai supermodel Australia sebagai ikon produk bra memancing respon besar di Belanda. Dia bahkan sempat menjadi trending topic Twitter di negara tersebut.

Di salah satu tweet tertulis, "Kempen HEMA sungguh bernas: Andrej Pejic mengiklankan push-up bra?! Jika seorang lelaki terlihat seksi dengan bra itu, pasti itu benar-benar bra yang bagus."Ada pula yang berkata, "Pilihan yang luar biasa bagi HEMA mengiklankan push up bra bersama Adrej Pejic!"

Joseph Tenni, dari Chadwick, agensi model tempat Pejic bernaung di Sydney, menyebut iklan tersebut ialah satu revolusi. "Saya belum pernah melihat ada seorang lelaki mengiklankan pakaian dalam wanita sebelumnya," katanya seperti dipetik Daily Mail.

Feminiman

Pejic memang kerap menipu penikmati fashion dunia. Menghiasi sejumlah runway pereka ternama, model lelaki ini lebih sering berbalut busana wanita berbanding lelaki. Ia mencipta trend feminiman, dengan menonjolkan paparan feminin pada lelaki.


Tanpa menjalani pembedahan plastik, wajahnya sudah sangat feminin. "Beberapa jurugambar berusaha mengambil gambar dan mencari sisi maskulin pada wajah saya, tapi mereka menyerah. Namun, mereka boleh dengan mudah merangkul sisi feminin saya. "

Sejumlah pereka ternama yang terpikat penampilannya antara lain Jean Paul Gaultier dan John Galliano. Tampil di majalah Vogue edisi Perancis, Jepun, Turki, Itali, ia juga menjelajah dunia menerima sejumlah tawaran iklan produk wanita.


 

sumber