Jika anda ingin mencuri, ada baiknya untuk melakukan sedikit senaman. Badan penuh lemak tidak baik bagi karirmu. Dan yang lebih baik lagi, jangan pernah mencuri.

Seorang lelaki Cina bernama Xi mempunyai dendam kesumat terhadap syarikat teknologi yang telah memecatnya. Merasa tak rela dipecat ditambah keperluan untuk mencari sumber wang baru, muncul idea jahatnya untuk mencuri kamera cctv milik syarikat.

Sabtu petang kelmarin, dengan sabar dia menunggu hingga seluruh pegawai pulang ke rumah. Setelah pejabat yang berada di Shenzhen itu kosong, ia bergerak menuju gudang di tingkat bawah.

Namun usahanya memasuki gudang tak pernah berjaya, akhirnya ia memutuskan untuk menghilangkan diri hari Ahad subuh menggunakan lubang udara di lif barang.

Ketika ia mengangkat tubuhnya untuk menaiki lubang pengudaraan tersebut, lubang itu ternyata terlalu sempit bagi perut besarnya, membuat ia tak dapat bergerak ke atas dan ke bawah. Tubuhnya terperangkap di atas langit-langit lif.


Memerlukan bantuan, Xi akan memanggil teman lelaki. Kekasihnya pun tak lama datang dan berusaha membantu melepaskan Xi dari langit-langit lif itu.. Tapi walaupun aweknya telah melakukan pelbagai usaha selama 2 jam, termasuk melepaskan seluar milik Xi, perut gemuk lelaki itu tetap tak boleh lepas dari lubang lubang udara di .

Ketika pagi Ahad pegawai keselamatan datang, mereka menemukan Xi yang tanpa seluar, dan kekasihnya yang keletihan.

Akhirnya polis datang dan membebaskan Xi dari lubang lubang udara di , hanya untuk menyebabkan dia dan kekasihnya ke bilik baru mereka di penjara.sources