Korang bosan dengan restoran kat malaysia yang menyajikan pemandangan yang biasa-biasa saja? mungkin restoran kat bawah ini boleh anda cuba.



Restoran-restoran di bawah ini ialah restoran yang mempunyai keunikan yang sangat cool.

1. Miracle of Science (Cambridge, Massachusetts)



Restoran yang dibuka dari 1191 ini ini mengambil konsep ilmu pengetahuan, seperti boleh dilihat di dinding foto diatas,kelihatan seperti jadual gabungan elemen-elemen sains.

Dekat restoran ini pengunjung kena memesan makanan dengan menuliskan pada tempat yang disediakan di dinding restoran tersebut.


2. Hajime (Thailand)


Restoran Hajime yang guna robot sebagai pelayan, selain itu pelanggan juga pesan makanan pakai screen touch .Robot pelayan juga boleh menari.


3. moJo iCuisine (Taiwan)


Dekat restoran ini tidak bosan kerana kalau korang pergi, korang boleh main dulu dengan meja screen touch yang canggih.Dekat meja ini korang boleh main game yang korang nak ,tanpa menunggu order sampai. Wah ,cool ni, boleh admin posting dulu sebelum tunggu mee kantonis sampai.

4. World of Warcraft (China)


Inspirasi dari warcraft,design diambil dari warcraft, membuatkan restoran ini unik, selain itu pelanggan tidak diberitahu ,menu apa yang akan disediakan. Kalau nak order kena terjemah informasi tentang makanan dulu. Haha, main2 lah restoran ni.

5. Mundo Tapas Bar (Sydney)


Restoran ini mungkin makanan dia mahal giler, sebab apa, Nak tengok menu pun pakai iPad. Adoi.

mrcoppa