Filem yang ada beberapa babak sensitif ni [adegan dalam bilik] yang memberi peluang lakonan pada Maya Karin ngan  Aaron Aziz. Diadaptasi dari Ombak Rindu (novel) ada 3 siri semua. Dari Fauziah Ashaari. Kalau nak baca sinopsis ombak rindu kat sini ;
Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.

Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.

Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Dibawah disediakan trailer ombak rindu;
So, kita boleh lihat filem-filem terbitan Malaysia sekarang berani nak tampil adegan ranjang atas lakonan. Takda pulak RTM atau Majlis Fatewa nak berikan koman. hahah, sangat aneh kan?

Tapi yang kat bawah neh lagi pelik ;
“Saya akui sangat gementar sebelum setiap kali ingin memulakan babak ranjang dan mesra itu. Terus-terang, saya ingin lakonkan babak atas katil itu kerana belum pernah saya melakukan babak tersebut sepanjang karier saya. Walaupun pada awalnya terasa pelik dan gementar, tetapi syukur Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar,” katanya -mayakarin-


Syukur... Alhamdullilah? So ,lepas berlakon terus heboh cakap syukur? Adoi,pelik. Tolonglah faham, niat tak menghalalkan perbuatan. Dia dan Aaron buat sentuhan real. Malah orang ramai tengok. Tengoklah nanti apa kesan dari kelakuan ini.

Berita habis untuk Maya Karin sangat terujua untuk berlakon dalam Filem Ombak Rindu disini.