Bila kita dok sibuk-sibuk pasal keselamatan pemain-pemain dan penyokong kita di Stadium Gelora Bang Karno. Rupanya ada dua orang Indonesia mati. Sebab mati ialah kecedaraan parah di kepala.Selain itu, 10 cedera serius, manakala yang lain terdapat puluhan yang cedera.

Menurut berita, Indonesia punya penyokong ni dihimpit dan dipijak. La, takkan tak ada pak guard yang kawal keselamatan setiap pintu kot. Sampai mati-mati ni.
Sepatutnya benda camni tidak boleh terjadi kalau mereka memantau semua pintu masuk dengan meletakkan penyelia-penyelia di setiap pintu.

Memang salah orang yang mati tu jugaklah sebab diorang masuk tak pakai tiket, tapi yang peliknya macam mana diorang boleh masuk , kalau stadium yang besar tu dikawal rapi.?Sekuriti memang longgar, bayangkanlah , dua maut ,puluhan cedera, Relax rasa memang diorang kena buat post-mortem balik dengan tahap pengurusan mereka yang cam gampang.

Korang semua ingat Indonesia je yang rasa tak selamat? Banyak lagi lah kontinjen dari negara lain yang merungut tentang keselamtan Indonesia yang lemah ni.Kalau nak senarai tu semualah komplain.

Penganjur iaitu Indonesia langsung tak peka dengan perasaan kontinjen lain a.k.a buat derk aje. Cakap je lebih, tapi tindakan yang diambil langsung tak masuk akal.
Walaupun kita menyesal sebab tindakan penyokong Indonesia yang ekstrem terlampau, tetapi kita kena salah kan penganjur juga kerana kelemahan mereka dalam bidang pengurusan.Macam diorang bagi lesen untuk negara lain buat provokasi kat negara lain. Hoi. sia**ah tuiiii

Relax rasa sudah sampai masanya rakyat Indonesia ni fikir masak-masak pasal kerajaan tidak selamat mereka ini.Tengok lah sikap kerajaan mereka sendiri., Sebab apa diorang selalu mengapi-apikan hubungan Malaysia-Indonesia. Hei what the fu*k la.,

Apakah agenda mereka ? Diharap rakyat Indonesia tidak ambil tahu dengan berita Indonesia yang seringkali provokasi itu.Rakyat Malaysia bukan semunya kejam.

By the way, mangsa yang mati tu bernama Reno , muda lagi 20 tahun. Relax tak tahu la dia Islam ke tidak.Kalau Islam bolehlah kasi al fatihah. Tapi Reno ni bukan takde tiket, dia ada tiket, tapi akibat tindakan bodoh Indonesia yang keluar beramai-ramai dari stadium kerana malu akibat kalah .Mematikan warga mereka sendiri.

relaxsudah: Indonesial?