China sungguh hebat , dengan hanya ekonomi yang mendahului Amerika dan Jepun , mana tidaknya , produktiviti dan kecekapan pekerja mereka sungguh menakjubkan.

Cubalah korang bayangkan., satu pembangunan di Kota Changsa, China berjaya menghabiskan pembangunan hotel 15 tingkat dalam masa 6 hari. 
Nama hotel yang diberi ialah Hotel Ark. Memang sukar nak membayangkan reaksi warga Changsa yang sedang bercuti selama 6 minggu, tiba-tiba ada hotel 15 tingkat di kawasan mereka. 
 
'Walaupun dibangunkan dalam masa yang begitu singkat. Ianya dilengkapi dengan bilik kedap bunyi, struktur yang didakwa tahan gempa bumi sampai 9 skala richter. Rahsia hotel yang tinggi itu dapat dibina dengan sekejap ialah bahan binaan nya ialah hanya terdiri dari bahan yang teguh dan pekerja yang ramai.
Dan paling hebat ialah walaupun diorang bekerja dalam keadaan yang terburu-buru ,tidak ada seorang pun pekerja yang terluka. Dan bahan-bahan mereka yang menjadi sisa-sisa tidak ada yang berselerak http://firegeezer.com/files/2010/11/arkhotel-c.jpg


http://firegeezer.com/files/2010/11/arkhotel-a-300x167.jpg


http://firegeezer.com/files/2010/11/arkhotel-b.jpg


Video :
mrcoppa