Nampaknya kaum hawa boleh tersaingi oleh lelaki dalam bersolek. Itu kerana sudah muncul produk solekan untuk laki - laki, yang mungkin tak pernah terpikirkan sebelumnya.


 Eylure, yang mengeluarkan siri produk bulu mata palsu khas untuk lelaki. Seperti dipetik dari harian Daily Mail, brand kosmetik yang berpusat di Inggeris itu, menjual bulu mata palsu khas lelaki dengan harga £ 4,75 .
Terdapat beberapa pilihan versi bulu mata berdasarkan ketebalannya. Bulu mata palsu ini juga direka dengan dilengkapi pelekat plastik tak kelihatan, yang didakwa boleh menimbulkan kesan ' artis Hollywood '.

Hal ini tentu saja memudahkan para lelaki untuk membuat matanya kelihatan lebih indah dan berkesan ketara. Boleh jadi, bulu mata palsu khas lelaki ini laris di pasaran asia, khususnya Jepun. Hakikatnya, menurut laporan Japan Times, semasa Shu Uemura menganjurkan ' Eyelash Night Party ' pada 2008, pengguna bulu mata palsu lebih banyak lelaki berbanding wanita.

Lalu, dari hasil penyelidikan Euromonitor, syarikat penyelidikan marketing, pelanggan produk penjagaan lelaki, dari 1997 hingga 2009, meningkat dua kali ganda pada. Hal ini menurut David Walker - Smith, ketua produk penjagaan lelaki di Selfridges, syarikat runcit di Inggeris, menunjukkan buat masa ini lelaki semakin memperhatikan penampilan.