Lamaran perkahwinan romantis ini ditulis dalam potongan-potongan kertas dan dibawa ke pelbagai tempat di dunia. Serpihan huruf dalam mesej berbunyi "Kami selalu tahu" itu diabadikan pasang tersebut dalam masa 6 tahun. Kalimat itu diejanya dari pelbagai sudut dunia. Romantis! Lelaki ini adalah seorang lelaki, yang bekerja sebagai juruterbang di Kanada bersama kekasihnya mengelilingi dunia ke pelbagai tempat. Di mana pun mereka berada, kedua-duanya mengabadikan diri dalam sebuah gambar dan video sambil memegang sebuah kertas bertulis sebuah huruf. Jika huruf-huruf itu digabungkan, maka akan dapati dibaca sebagai 'We always knew' atau 'kami selalu tahu'.

 

Lelaki itu menulis "Kami ingin membuktikan bahawa jika suatu hari kita berkahwin akan mengingati mesej 'kita selalu tahu'," ujar lelaki tersebut. Semasa berada di kampung halamannya di Montreal, lelaki yang berusia 26 tahun itu meminta dua kawannya membawa sebuah sepanduk. Ketika itu, dia dan kekasihnya membawa kertas bertuliskan huruf 'W' yang menjadi potongan terkini dari kalimat 'We always knew'. Di tempat tersebut, lelaki itu dan kekasihnya bergambar bersama sambil membawa kertas bertulis huruf 'W'.

Tanpa diketahui oleh kedua pasangan itu, kedua-dua teman lelaki itu membentangkan sepanduk di belakang kedua-duanya ketika bergambar, sehingga terbaca tulisan 'Will you marry me?' atau 'Mahukah kau berkahwin denganku? ". Lelaki itu lantas memperlihatkan hasil foto kedua-duanya kepada pasangan kekasih itu. Lalu, kemudian dia melutut serta mengeluarkan cincin. Lamaran romantis itu dijawab dengan cepat oleh si perempuan." Iya, "katanya sambil mengangguk dan menitiskan air mata kerana terharu.

Seorang kawan yang merakamkan gambar tersebut lalu mengupload ke YouTube. Pengguna YouTube yang mengetahui cerita ini ini memberikan ucapan tahniah kepada pasangan berbahagia tersebut. Video itu boleh dilihat di bawah ini.


 

oss