Seorang artis yang ditangkap kerana menggunakan cat badan dengan seorang model bogel di New York Times Square akan mempunyai tuduhan terhadapnya digugurkan jika model itu dibogelkan hanya selepas gelap, mengikut kepada persetujuan mahkamah yang dicapai pada hari Khamis.


Polis menahan Andy Golub, 45, pada bulan Julai dan mendakwa dia dengan melanggar pendedahan awam dan undang-undang perbuatan keji. Beliau telah mengecat model bogel untuk kira - kira tiga tahun.

Peguam Golub, Ronald Kuby, berhujah bahawa undang-undang New York tidak melarang bogel awam atas nama seni, dan kompromi telah dicapai yang asas keputusan mahkamah. Di bawah perjanjian itu, "katanya dibenarkan untuk cat dada yang terdedah bila-bila masa, di mana-mana, tetapi G - string telah tinggal sehingga siang hari akan keluar, " kata Kuby selepas suatu pendengaran di mahkamah jenayah Manhattan.

Undang-undang Negeri terhadap pendedahan awam yang dikecualikan " mana-mana orang yang menghiburkan atau melaksanakan dalam mainan, pameran, pertunjukan atau hiburan," Kuby berkata.

Majlis-majlis perbandaran dibenarkan untuk merangka sekatan mereka sendiri, tetapi New York City pada amnya tidak berbuat demikian, kata Kuby. Golub, Nyack, New York, berkata dia suka cat model bogel kerana badan-badan mereka mempunyai tenaga dan dinamik bahawa dia mendapati kekurangan dalam kanvas.

"Saya merasakan bahawa apabila saya melakukan lukisan badan hidup, ia satu perkara yang baik, satu perkara yang positif, " katanya. Pertuduhan terhadap Golub akan digugurkan dalam tempoh enam bulan jika dia mematuhi syarat-syarat perjanjian dan tidak ditangkap lagi.

Pertuduhan terhadap Karla Storie, model dari Texas yang ditangkap dengan dia, akan dipecat jika dia juga tidak ditangkap semula dalam tempoh enam bulan akan datang.