Ketika spiderlings menetas dari cangkang telur mereka, mereka telah  lahir beratus-ratus. Ketika mereka tersebar, masing - masing mengeluarkan sehelai sutera dari perut mereka. Ini dikenali sebagai " a ballooning event. "


Kebanyakan labah- labah adalah kanibalisme. Jika mereka tinggal terlalu dekat antara satu sama lain mereka akan memakan satu sama lain untuk mendapatkan makanan.

Tahun ini, di Tasik Tawakoni hujan terus menerus selama 1 bulan selepas kemarau selama setahun. Sehingga membuat berjuta-juta lalat keluar pada malam hari.


Ketika populasi serangga di Tasik Tawakoni melonjak, labah- labah tidak perlu bersaing antara satu sama lain untuk makanan seperti biasa, dan mereka menjadi semi - social - spinning jaring mereka berdampingan satu sama lain untuk menangkap serangga - akhirnya mencipta the world 's largest documented spider web.

http://cdn-u.kaskus.us/46/gh1v7cqm.jpghttp://cdn-u.kaskus.us/46/afgim5bc.jpghttp://cdn-u.kaskus.us/46/zycwcg2g.jpghttp://cdn-u.kaskus.us/46/xatjbzy8.jpghttp://cdn-u.kaskus.us/46/xjiuoidx.jpg

Video:


http://www.kaskus.us/showthread.php?t=8716324