Kate Puncher, 31, bekas model dari Glasgow. Sejak dia beralih umur kepada 18 tahun, beliau mula memulakan diet yang tidak elok. Ianya adalah kerana teman lelakinya berkata beliau akan memutuskan hubungan  dengan Kate jika dia mendapat sebarang berat tambahan.


Gadis itu berhenti makan. Yang dia makan hanyalah coklat mints. Dia lapar, muntah selepas makan dan mengambil julap. Beliau mencapai berat badannya terendah 4kg pada tahun 1999. Dia begitu lemah dia tidak dapat memegang sudu di tangannya. Beliau menghabiskan banyak masa di hospital, dan teman lelakinya berpisah dengan dia.

Hidupnya berubah pada tahun 2005. Ini adalah apabila dia bertemu dengan Barry. Kedua-dua mereka jatuh cinta dan selepas dua tahun ,ahli bomba itu ingin berkahwin dengan Kate. Bagaimanapun, dia mengugut untuk putus dengan dia,jika dia... tidak naik berat badan 3kg sebelum perkahwinan mereka.

Untuk memberi motivasi kepada separuh kedua, Barry telah membelikan gaun pengantin dua saiz terlalu besar dan menetapkan deadline.Kate telah makan tiga kali sehari untuk menambahkan berat badan.

Beliau berjaya mengatasi anorexia beliau dan pada musim panas tahun 2009, pasangan itu berkahwin di Cuba.http://blog.asiantown.net/-/9317/the-woman-who-risks-her-life-for-love-but-love-saves-her-in-the-end