Hari ini, 163 laporan penyanyi Hua Yang Le telah meninggal dunia pada 25 umur di Chengdu. Sebab pada mulanya mengagak bahawa dia membunuh diri di kawasan letak kereta. 
 
 

Menurut  saudara-mara, pada 2 / 10, keluarganya benar-benar bimbang apabila mereka tidak dapat menghubungi dia selama 3 hari. Pada 3 / 10, ayahnya mendapati tubuh anak perempuannya di tempat letak kereta bawah tanah. Polis juga telah mengenal pasti punca kematian penyanyi yang dilahirkan pada tahun 1986 adalah lebih cenderung untuk membunuh diri.

Terdahulu, beliau telah dilihat mengalami keresahan, keletihan. Bapanya berkata: "Saya tidak tidur selama beberapa hari, saya bimbang untuk dia,perangai dia sangat berbeza Pada 29 / 9, selepas makan tengah hari dia bekerja lewat dan kemudian keluar Kami percaya bahawa dia telah pergi untuk bertemu kawan - kawan seperti biasa...seterusnya,keluarga tidak berjumpa dengannya walaupun mereka telah cuba untuk menghubungi beliau melalui telefon. Rakan-rakan dan band muzik tidak berjumpa dengannya. Kami benar-benar terkejut dan tidak faham mengapa dia melakukannya. "

http://blog.asiantown.net/-/9002/young-and-pretty-chinese-singer-committed-suicide-at-age-25