Sebuah video yang jelas lagak ngeri seks terjunan udara telah mencetuskan suatu penyiasatan oleh pihak berkuasa penerbangan Amerika Syarikat.Video yang dipaparkan di blog pornstar dan  pengajar sambilan payung terjun Alex Torres, menunjukkan dia dan seorang wanita yang mengadakan hubungan seks kerana ia  bebas  atas Kern County, California.

Tetapi ia telah membawa kepada kontroversi dan penyiasatan polis selepas ibu bapa mendapat angin bahawa pelajar - pelajar di sebuah sekolah tinggi berdekatan menemui video dan mula berkongsi dalam talian.

Pentadbiran Penerbangan Persekutuan ( FAA ) telah memberi amaran bahawa apa-apa aktiviti yang boleh mengganggu juruterbang semasa dia terbang boleh melanggar peraturan - peraturan persekutuan.
Video menunjukkan Encik Torres, pengajar di terjunan Taft, dan Hope Howell, setiausaha syarikat, mengadakan hubungan seks dalam kapal terbang sebelum melompat keluar seiring dan berterusan buat seks.

Aktiviti yang boleh mendesak seorang juruterbang atau menjejaskan keupayaannya untuk menumpukan perhatian boleh melanggar garis panduan penerbangan persekutuan.

Pada satu ketika semasa video, pasangan itu ditunjukkan mengadakan hubungan seks di tempat  sebelah juruterbang.

David Chrouch, pemilik terjunan Taft, memberitahu bahawa beliau telah dipecat Encik Torres, tetapi masih belum memutuskan apa yang akan berlaku kepada Cik Howell.