Internet, korang semua tahukan, korang buka cotatua.blogspot.com inipun internet, banyak maklumat yang tersaji di internet, biasanya disetiap laman internet mesti ada button  " print this ". yalah, kan internet ni semuanya adalah file, mestilah semua nya boleh print.lalu, kalau semua file di internet di print , apa yang akan terjadi? Hasilnya korang boleh tengok kat bawah.

Untuk membaca dan melihat isi di internet anda memerlukan masa sekurang-kurangnya mengambil masa lebih kurang 57 ribu tahun dan harus membacanya setiap hari 24 jam nonstop. itu pun dengan internet sekarang. kerana internet itu terus berkembang.


Jika internet dijadikan buku makan akan menghasilkan buku setinggi 3048 meter dengan berat 453 juta kg.

Jika akan dicetak maka kamu memerlukan dakwat cartridges sebanyak 45 juta cartridges, dan jika dijadikan bahan api pesawat maka sama dengan 1 / 2 juta liter bahan api, itu cukup untuk mengelilingi dunia dari New York ke Tokyo yang terletak 18,000 miles kalau ditukar ke km maka = 28,800 km oh ya jenis pesawatnya B 747


Jika kertas itu di susun rapi sehingga menutupi permukaan tanah, maka ini sama dengan setengah luas pulau Long Island iaitu 1300km persegi

Untuk print: jika anda menggunakan satu printer maka perlu mengambil kira-kira 3,805 tahun. Jika kita flashback kebelakang, maka print internet sedunia akan selesai hari ini, jika nge - printnya sudah bermula sejak zaman Babylonia


 
Kalau melibatkan semua warga amerika  yg penduduknya kalau tak salah admin kira-kira sekitar 200-300 berjuta-juta maka print internet sedunia akan selesai dalam masa hanya 6 minit: 36 saat

Lalu perlu berapa banyak pokok yang mesti ditebang untuk print internet sedunia?? kita perlu 40,000 pokok atau lebih kurang 2x ganda jumlah pokok yang ada di Central Park ( USA )

http://www.exelroze.info/2011/10/inilah-yang-terjadi-jika-internet-di.html