# 1


A salon pergigian di daerah Ginza Tokyo telah menjadi sangat popular dengan gadis-gadis selepas diiklankan prosedur kosmetik yang memanjangkan dan menajamkan gigi untuk meningkatkan  panggilan Jepun " yaeba ".

Gigi bengkok dilihat sebagai ketidaksempurnaan di banyak negara barat, terutamanya di Amerika, di mana pendakap gigi adalah dengan praktikal diberikan hadiah Allah kepada manusia, tetapi di Jepun, sebuah negara di mana hampir semua adalah berbeza, mereka dianggap comel, walaupun adorable. Yaeba bermakna gigi dua kali ke dalam bahasa Jepun, tetapi ia tidak menerangkan kecacatan gigi utama, tetapi vampire ingin melihat diperolehi apabila kedua-dua molars orang ramai canines menolak mereka ke hadapan untuk mewujudkan kesan fang. /taring

# 2

Menurut sesetengah sumber, yaeba memberikan gadis-gadis melihat kucing yang nampaknya membuatkan mereka lebih menarik, manakala yang lain mengatakan ia ini ketidaksempurnaan kecil yang membuat gadis-gadis cantik kelihatan lebih didekati berbanding penutup sempurna model majalah dunia barat. Terdapat banyak selebriti Jepun dengan yaeba, tetapi bukan ia tetap dengan penyokong gigi, mereka hanya menunjukkannya ke kamera, dan yang hanya menjadikan mereka lebih popular.

Yaeba telah trend paling hangat di Jepun selama bertahun-tahun, dan kini salun pergigian di Tokyo telah membuat keputusan untuk tunai di atasnya dengan menawarkan untuk memberikan gigi bengkok melihat kepada anak-anak gadis dengan gigi palsu yang sempurna. Dr Yoko Kashiyama dan kakitangan di Salon Plaisir Pergigian, di daerah Ginza, melakukan semua jenis prosedur kosmetik, tetapi yaeba pastinya antara yang paling popular. Menggunakan perekat tidak kekal, dia gam gigi buatan yang dibuat ke atas canines semula jadi untuk memanjangkan mereka dan menjadikan mereka menonjol. Satu rangkaian TV Jepun baru-baru ini telah menghantar pemberita salon gigi bukan sahaja melaporkan mengenai tatacara yaeba tetapi sebenarnya ia dilakukan sendiri. Anda boleh menyemak di dalam video di bawah.


# 3
Video:

sumber:http://blog.asiantown.net/-/8885/japanese-girls-went-under-cosmetic-procedure-to-have-vampire-teeth