Salam, dan selamat petang kepada pembaca blog CT, jom kita cakap2 pasal haiwan fauna., meh, kali ni kita akan cakap pasal haiwan2 unik yang berwarna pink, ya, seluruh badannya berkaler pink. tengoklah CT buat penjelasan2 kat bawah tu..

1. Pink Frogfish

Banyak ditemui di teluk Mexico dan Laut Caribbean. Panjangnya sekitar 10 ~ 20cm dan hidup di kedalaman 100m.

2. Pink Dolphin

Jika korang ingat ikan lumba2 hanya hidup di laut, buang jauh2 anggapan itu, kerana beberapa jenis dolphin hidup di perairan air tawar, untuk yang satu ini boleh ditemui di perairan sungai amazon dan sungai2 besar lainya di amerika latin. panjang rata2 untuk dewasa adalah sekitar 2.5 meter.
 
3. Pink Fair Armadillo

Haiwan ini termasuk spesiel armadillo ( sejenis mamalia dari keluarga Dasypodidae ) dan banyak ditemui di kawasan Argentina. Dan haiwan ini juga PINK bro..!!!

4. Pink Iguanas

Sebenarnya bukan kalerpink sangat pun, tapi boleh lah masuk dalam senarai ni, ditemukan pertama kali tahun 1986 di kepulauan galapagos.
5. Pink Katydid

Katydid snediri adalah sejenis belalang yang sering ditemui di kawasan pergunungan Pennsylvania.
kredit to:[apasih.com]