Ini adalah satu rekod dunia dipecahkan oleh manusia haiwan haiwan kesayangan ( pets ), dan berikut antara 5 dan ini adalah yang terbaik yang menjadi kegemaran di facebook
1. Sesuatu yg menjentik ' s Geronimo (arnab dengan telinga terpanjang )
Pertama, " Geronimo sesuatu yg menjentik ' s" - arnab dengan telinga terpanjang. Membenttang telinga semasa 79cm besar ( 31,13 inci ) 


2. Diesel ( marmot dengan lompatan yang paling Long )
Binatang-binatang ini mempunyai telinga yang kecil, tetapi ia telahpun dikenali kerana kemampuannya untuk melompat. Guinea Guinea pemegang rekod lompat jauh bagi spesies, melompat merentasi jurang ( 8:07 inci) 20.5cm pada tahun 2009.

3. Giant George ( Anjing Tertinggi Dunia, )
Bergerak untuk haiwan kesayangan yang lebih besar, ini adalah George Giant. Ini  anjing tertinggi di dunia, Great Dane Ketinggian 1,092 meter (43 inci )

4. Stewie ( Cat Terpanjang Dunia. )
Lain-lain haiwan peliharaan besar adalah Stewie, Maine Coon kucing, kucing domestik kucing terpanjang! Stewie, dikenali sebagai watak-watak dari siri " Family Guy " TV animasi popular, dengan panjang 123 cm panjang dalam sepanjang penuh

5. Puggy ( Anjing daripada Lidah Terpanjang di Dunia )
Akhir sekali, ini adalah Puggy, pemegang rekod semasa bagi anjing dengan lidah terpanjang. Lidah Puggy sepanjang 11.43cm - sempurna untuk menikmati salah satu daripada makanan kegemaran, ais krim!
sumber :http://terselubung.blogspot.com/2011/09/5-hewan-paling-favorit-di-facebook.html