Sebuah video unik yang menayangkan seekor burung camar 'mencuri' dan membawa terbang kamera filem digital muncul di Internet. Dalam klip video yang diupload hari Khamis (30 / 6) itu, seekor burung camar kelihatan mendekati kamera - yang diletakkan seseorang di sebuah kawasan di Cannes, Perancis.Secara menakjubkan, haiwan berbulu putih itu mencengkam dan membawa terbang kamera itu ke udara, dan merakam pemandangan French Riviera yang cantik dari atas. Padahal, si pemilik kamera telah berusaha mengusir burung itu.

Pencuri kecil itu kemudian mendarat di sebuah benteng dan tanpa sedar terus merakam dirinya.Pemilik video klip itu, "Opica1983" mengatakan, "Halo semuanya. Saya tidak menggunakan helikopter. Dan [video] ini bukanlah iklan. Ini cerita nyata. Terserah mau percaya atau tidak. Ini semua berlaku secara kebetulan."

Bagaimana cara lelaki itu mencari kembali kameranya yang telah dibawa terbang si burung, masih misteri. Tetapi direkayasa atau tidak, terbangnya burung camar itu terlihat meyakinkan

cuba korang tengok ni.. unbeliavable tul.


 sumber:gilerkentang.com