Inilah aku nak bagitaw kat korang ,ada satu lumba lari yang spesial di Sydney ,Australia ,Lumba lari kasut high heels ni ialah yang terbanyak di dunia iaitu melibatkan hampir 265 orang pompuan2 yang terer berlari berkasut tumit tinggi. 
Acara yang berlangsung di Circular Quay ni korang boleh join setiap 2 September 2008.So,carilah borang dier dalam internet.

Dengan jarak perlumbaan yang sejauh 80 meter, perlumbaan ini dah dibuat dah pada 2008 yang lalu, Walaupun peserta harus pakai high - heels untuk menyertai ,tetapi peminat sukan ini semakin meningkat dari tahun ke tahun,.
Pada pertandingan tersebut ,seorang pemenang Brittney McGlone,18 tahun dari Braidwood,Canberra menang 50,000 dollar chor...
yang sebelum ini perlumbaan ini hanya melibatkan 150 orang perempuan.





sumber:[mrcoppas.blogspot.com]