saat bahagi bila bercinta adalah saat kedua-dua belah pihak mencapai orgasme. Namun yang sering terjadi, lelaki mencapainya lebih awal dan perempuan tertinggal di belakang. Bagaimana mengatasi kesulitan ini?
Orgasme pada perempuan memang sukar dicapai, dan lelaki sejati yang tidak egois pasti mengerti untuk memuaskan pula pasangannya di ranjang.Namun bukan bererti sebagai perempuan, anda diam dan menunggu 'Big O' datang begitu saja. Ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan agar merasakan dan mempercepatkan orgasme terjadi.

ParfumUntuk meningkatkan libido saat bercinta, cubalah menyarankan pasangan anda menggunakan cologne atau wangian dengan aroma musky. Perpaduan antara musky dengan keringat laki-laki boleh membangkitkan libido perempuan. Alasan lain penggunaan minyak wangi adalah kerana bau, seks dan pusat ingatan berkongsi ruang sempit di dalam otak sehingga aroma ghairah meninggalkan kesan tersendiri bagi anda.

Hangatkan KakiSebuah penelitian di Belanda menunjukkan bahawa kaki perempuan yang hangat meningkatkan orgasme sebanyak 30 peratus. Untuk itu anda boleh melakukan pelbagai cara untuk menghangatkan kaki saat bercinta. Salah satunya dengan cara menggunakan kaus kaki.
Cara lain yang boleh dilakukan adalah dengan meminta urutan kepada pasangan. Khususnya pada bahagian telapak kaki. Mungkin pasangan anda tidak mengetahui akan hal ini, oleh kerana itu tidak ada salahnya maju lebih dulu, toh untuk kenikmatan anda sendiri.
Perlu diingat, jika anda tidak mempunyai lotion yang tepat, jangan menggantinya dengan minyak angin atau balsam panas. Bau yang disebabkan boleh merosakkan suasana bercinta anda sehingga menurunkan libido.
Pejamkan MataMemejamkan mata akan memudahkan anda mencapai orgasme. Rasakan setiap inci dari penetrasi yang dilakukan pasangan. Biarkan fikiran terbawa ke awang-awang. Dengan begitu, anda akan lebih cepat mendapatkan orgasme.
Sisi Belakang LeherApabila anda berada pada kedudukan yang berpelukan, maka arahkan kepala pasangan anda ke sisi agak ke bawah di belakang leher. Biarkan ia menciumnya, menjilati atau melakukan hal apapun yang menyenangkan dengan mulut dan lidahnya di kawasan tersebut. Sensasi lebih kuat akan terasa lebih sehingga membawa anda lebih cepat untuk merasakan orgasme.

cotatua:buka hal kecil  rasanya