not ikan paus la der. orang ni mamalia jugak tapi masih kafir lagi.

London - pengguna kini boleh mendapat gambar, video dan berita terbaru mengenai Vatican melalui aplikasi terbaru. Paus Benediktus XVI (84) menghantarnya terus dari iPad.

Selain itu, ketua agama ini juga menjadi Paus pertama yang menghantar 'tweet' di Twitter. Kemunculan Paus di media sosial ini bersamaan pelancaran portal online yang mengandungi segala hal mengenai Vatican.
 Let there be light: Pope Benedict XVI publishes the new Vatican web portal on his iPad
Melalui portal baru ini seperti ditulis huffingtonpost, acara kepausan boleh disaksikan secara langsung melalui live-streaming, audio melalui Vatican Radio, foto dari dan teks cetak mengenai homili kepausan, kenyataan dan ucapan pun boleh diperolehi.

Upaya terbaru Pope Benedict ini dilakukan guna menyebarkan mesej pada audiens internet. Koordinator projek dan pegawai Pontifical Council for Social Communincations Thaddeus Jones mengatakan pada Guardian, "Paus sangat tertarik pada teknologi baru."
 Revelation: The pontiff also sent his first tweet, announcing that the Vatican portal had gone live from the offices of L'Osservatore Romano

Peristiwa ini menandakan langkah penting cara baru berkomunikasi, katanya. [klikunic]
Prayer at the touch of a button: A woman browses through the new Vatican portal, which will include print, radio, TV and video

Let there be light: Pope Benedict XVI publishes the new Vatican web portal on his iPad
Let there be light: Pope Benedict XVI publishes the new Vatican web portal on his iPad


Revelation: The pontiff also sent his first tweet, announcing that the Vatican portal had gone live from the offices of L'Osservatore Romano
Revelation: The pontiff also sent his first tweet, announcing that the Vatican portal had gone live from the offices of L'Osservatore Romano

Prayer at the touch of a button: A woman Browses through the new Vatican portal, which will include print, radio, TV and video
Prayer at the touch of a button: A woman Browses through the new Vatican portal, which will include print, radio, TV and video

sumber kat sini: hotka fm tu

cotatua: tok2 guru dah lama pakai tweet2 ni. ko ketinggalan la paus