Yang titanic tenggelam mungkin kemalangan yang pagar terkenal di Dunia. Tetapi Suami Baru-baru Kami Membuat DAFTAR atas 10 Mahal pagar. PADA Tarikh 15 April 1912, Titanic merupakan Pelayaran Pertama dianggap dan Kapal Kapal Mewah dibina pagar Pernah. Lebih Dari 1,500 Orang kehilangan Nyawa ketika Kapal berlari menjadi sebuah gunung ais dan terselam Kesawan Sejuk hawa. Kapal bayaran $ 7 juta untuk membina (sekitar $ 150 juta jika dihitung Suami Saat Dollar).
9. Lori Tanker vs Jambatan = $ 358 Juta:
PADA Tarikh 26 Ogos 2004, sebuah trak Tangki mengandungi 32,000 liter Bahan bakar oleng di Jambatan Wiehltal di Jerman. Tangki melanggar sekatan jalan dan 90 Jatuh menghasilkan sebuah letupan kesemek Besar beserta api, sales regular tidak sebanding Jambatan Yang mengakibatkan kemampuan. Saccharin kos pembaikan $ 40 juta dan kos untuk menggantikan Jambatan dijangka PADA $ 318 Juta.
8. Metrolink Crash = $ 500 Juta:
PADA 12 September 2008, salah Satu Kemalangan Yang terburuk di Sepanjang Sejarah California, 25 Orang tewas ketika sebuah kereta api Metrolink mengalami kemalangan Kesawan MISI penghantaran kereta tersebut ke Kesatuan Pasifik di Los Angeles. Diduga kereta Metrolink Tetap melaju julian ADA PADA merah isyarat untuk berhenti kerana konduktor Yang Mesej Mesej sedang sibuk. KARENA Kelalaian Suami Yang menyebabkan Kematian, dijangka mengalami perkhidmatan lalu Metrolink juta $ 500.
7. B-2 Bomber Crash = $ 1,4 Miliar:
Disinilah kemalangan Pertama Yang bernilai berbilion-bilion Dolar (menduduki peringkat # 7 DAFTAR PADA). Sebuah B-2 stealth bomber mengalami kemalangan sesaat lepas landas Pendapatan kena cukai Dari sebuah Pangkalan Udara di Guam PADA 23 Februari 2008. Penyelidik mendapati data penerbangan Kesawan Komputer kawalan dan tenyata diketahui kemalangan disebabkan Dibuat UAP PADA hawa sistem. Suami hal mengakibatkan Pesawat TIBA-TIBA dan Jatuh Juga hilang kawalan seketika ITU. Ini adalah 1 Dari 21 kemalangan Pesawat B-2 Bomber dan merupakan Name of Yang pagar penerbangan Kesawan Sejarah Mahal. Kedua-dua juruterbang menyelamatkan Diri Mampu, kemalangan dumulai Pukul 02:00.
6. Exxon Valdez = $ 2,5 Miliar:
Minyak Exxon Valdez Yang jumlahnya regular tidak tumpah Besar Kesawan kaitannya Artikel Baru Dunia tumpahan terbesarnya Minyak, baik dalam hal namun merupakan salah Satu Yang termahal JAUH KARENA Yang Kuasa dan merupakan Lokasi Milik Peribadi Putera William (Hanya boleh diakses Kapal dan helikopter Dibuat). PADA Tarikh 24 Mac 1989, 10,8 juta Galon Minyak Yang telah tumpah Utama Dari kapal, menelan dana $ 2.5 billion untuk pembersihan jumlah kos.
5. Piper Alpha Oil Rig = $ 3,4 Miliar:
Hari terburuk Kesawan Sejarah Minyak Dunia. Saat PADA ITU Piper Alpha Oil merupakan Pengeluar Minyak terbesarnya di Dunia KARENA boleh menghasilkan 317,000 barel Minyak perharinya. PADA 6 Julai 1988, sebagai Name of Dari rawatan rutin, Teknisi menyemak injap, lebih Dari memastikan 100 injap benar2 Kesawan keadaan Baik. Malangnya, Teknisi melakukan kesalahan dan lupa untuk menggantikan salah Satu Dari mereka. PADA Pukul 10 malam pada hari sama yang, seorang Teknisi Mula menekan html untuk menggerakkan Pam gas cair dan pagar Mahal di Dunia, dan sekaligus memulakan kemalangan ITU mengerikan.Julian Kesawan Kurang Dari 2 jam, api menyambar Dari jarak lebih 300 kesemek, mengorbankan seluruh isi merobohkan Bangunan 167 pekerja dan mengakibatkan $ 3,4 Miliar perkhidmatan lalu.
4. Ledakan Challenger = $ 5,5 Miliar:
Space Shuttle Challenger telah hancur 73 saat lepas landas Pendapatan kena cukai PADA 28 Januari 1986 Cacat KARENA adanya O-ring. Ia menutup sendi salah Satu Gagal, Yang membolehkan adanya tekanan Terbang Luar di gas. menyebabkan Tangki luaran untuk hidrogen cair meluap Besar Yang menyebabkan letupan. Kos penggantian Space Shuttle was $ 2 billion years PADA 1986 ($ 4.5 billion Dolar di hari Suami). Kos penyidikan, pembetulan Masalah, Peralatan penggantian kos dan Yang Hilang juta $ 450 1986-1987 ($ 1 Milyar PADA hari Suami).
3. Tumpahan Minyak Prestige = $ 12 Miliar:
PADA Tarikh 13 November 2002, Kapa Tanker Minyak Yang membawa 77,000 tan bahan bakar minyak, salah Satu Dari doa Belas tanker tenggelam Saat Badai di Galicia, Sepanyol. Takut kapalnya akan tenggelam, Kapten meminta bantuan untuk menyelamatkan pekerja ke Sepanyol, mereka mengharapkan menghantar Kapal untuk membawa ke Pelabuhan perkerja. Namun, tekanan Dari pihak Yang berkuasa memaksa untuk membawa JAUH Kapten Kapal Dari Pantai. Kapten Juga cuba untuk mendapatkan bantuan dari Perancis dan Portugis, tetapi mereka juga memerintahkan untuk menjauh Kapal Dari Pantai. Badai Yang akhirnya membawa Kapal ditempatkan ke Lautan, melepaskannya dan 20 juta Galon Minyak ke laut.
Menurut Laporan Oleh Dewan Pontevedra Economist, kos pembersihan total $ 12 billion.
2. Space Shuttle Columbia = $ 13 Miliar:
Space Shuttle Columbia adalah Pertama armada ulang-alik NASA. Ia hancur Saat Masuk Dilaporkan Canada Texas PADA Tarikh 1 Februari 2003 Pendapatan kena cukai berlaku kerosakan PADA Sayap menghasikan lubang Yang regular tidak di perbaiki selama 16 hari sebelum ini. Asli antar-jemput bayaran $ 2 Miliar PADA years 1978 ($ 6.3 Miliar Dolar pada hari Suami). $ 500 juta telah dikeluarkan PADA julian Penyelidikan, menjadi Penyelidikan kemalangan Pesawat termhal Sejarah Kesawan. Cari Pemulihan dan puing menelan kos $ 300 juta.PADA akhirnya, jumlah kos kemalangan (antar-jemput penggantian regular tidak termasuk) mencapai $ 13 Miliar menurut American Institute of angkasawan dan Astronautics.
1. Chernobyl = $ 200 Miliar:
Tarikh 26 April 1986, Dunia menyaksikan kemalangan Sejarah Kesawan PADA termahal. Bencana Chernobyl Yang telah disebut Sejarah terbesarnya malapetaka sosial-Ekonomi ITU di Masa. 50% Dari Luas Wilayah Ukraine merasakan kesannya. Lebih Dari 200.000 terpaksa diungsikan ke Orang & e Tempat Tinggal, 1.7 juta Orang Secara Langsung Yang terkena kesan Bencana. Kematian dikaitkan Artikel Baru Chernobyl, termasuk Kanser KARENA Orang-Orang Yang mati beberapa PADA kemudian years, dianggarkan PADA 125.000. Total termasuk kos pembersihan, transmigrasi, dan pampasan kepada para Korban dijangka telah menjadi sekitar $ 200 Miliar. Kos pembinaan Wadah Penanaman Nuklear Chernobyl Yang terbuat Dari baja Hanya Saja billion $ 2, regular tidak sesuai standard. Kemalangan Secara rasmi dikaitkan adanya kesalahan Artikel Baru Yang melanggar Prosedur operasi standard dan Yang diperlukan untuk syarat keselamatan. [Kaskus.us]